Tek.no

Nyhet

Apple har lansert ny MacBook Pro 13 med «Magic keyboard»

Blir raskere og får samme gode tastaturet som 16-tommeren.

MacBook Pro 13 (2019-modellen avbildet)
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Mandag ettermiddag lanserte Apple en oppdatert versjon av sin MacBook Pro 13. Som ryktet kommer den nye 2020-utgaven med «Magic Keyboard», som byr på taster med mye lengre vandring og mindre støy sammenlignet med det problembefengte «sommerfugltastaturet» tidligere modeller ble levert med.

Dette nye tastaturet er det samme som sitter i MacBook Pro 16, som i vår test fikk strålende omtale både generelt og for tastene sine.

Enkelte håpet nok at Apple ville jekke opp skjermstørrelsen til 14 tommer og gi den ny skjermteknologi, men slik ble det altså ikke.

Touch Bar med Touch ID-sensor i på-knappen er standard på samtlige modeller, men i forhold til de første iterasjonene av maskinen er nå «Escape» skilt ut som en egen fysisk knapp.

Blir raskere og romsligere

Ved siden av nytt tastatur blir de fleste nye MacBook Pro 13-modellene utstyrt med 10. generasjon prosessorer fra Intel som ble lansert så sent som i slutten av forrige uke. Av en eller annen årsak gjelder dette imidlertid ikke grunnmodellen, som fremdeles holder fast på en prosessor fra 8. generasjon.

Modellene leveres uansett utelukkende med firekjernede prosessorer, og ut over høyere ytelse i prosessorkrevende programmer loves vi spesielt bedre ytelse fra den integrerte grafikkbrikken. Dette gjelder nok kun når en av de nye prosessorene pares med raskere minne, som du kan velge å utstyre macen med. Det kan komme godt med ved bilde- og videoredigering, selv om MacBook Pro 13 fortsatt ikke blir særlig til spillmaskin.

De rimeligste konfigurasjonene starter med 8GB 2133 MHz DDR3-minne, mens de dyrere konfigurasjonene kan leveres med inntil 32GB av den mye raskere 3733MHz DDR4–typen.

I forhold til de utgående grunnmodellene fra 2019 dobles den inkluderte lagringsplassen til 256GB. Apple kvitter deg dermed endelig med 128GB-modellene som raskt fylles opp og blir avhengig av ekstern lagring.

De nye MacBook Pro 13-modellene starter på 16.790 kroner og er i salg nå. Vi kommer tilbake med en test av maskinen straks vi får kloa i den.

Tidligere i år lanserte Apple en ny MacBook Air. Den var vi ikke utelukkende positive til:

Les også
Apple MacBook Air (Tidlig 2020): Nye MacBook Air er kraftigere, bedre og billigere
annonse