Til hovedinnhold

Krever nærmere 500 000 kroner av Elon Musk

For å legge ned sporingen av privatflyet hans.

PHILIP PACHECO / AFP

Den amerikanske høyskolestudenten Jack Sweeney ble sist vår kontaktet av Elon Musk, etter at studenten har laget en Twitter-konto som sporer privatjeten til gründeren, melder Protocol.

«ElonJet» er én av i alt 15 sporingskontoer som 19-åringen har laget. Hvor han utenom Musk også oppgir aktiviteten på privatflyene til blant annet Microsoft-grunnlegger Bill Gates og Amazon-eier Jeff Bezos.

Men det er angivelig Musk sin sporeside som er den mest populære. Twitter-kontoen har i skrivende stund over 198 000 følgere. Der iblant Elon Musk selv.

Tilbøy 5000 dollar

«Kan du ta ned dette? Det er en sikkerhetsrisiko» skrev Musk i en direktemeldingen som Sweeney. Og poengterte videre at han ikke var interessert i å «bli tatt ut» av en galing som kunne se denne informasjonen.

Videre skal gründeren spurt Sweeney hva han tjente på sporingskontoen, som han opprettet i juni 2020. Sweeney opplyst om at det dreide seg om mindre enn 20 dollar i måneden.

Musk skal da ha tilbudt studenten 5000 dollar for å legge ned kontoen. Men det var åpenbart ikke nok til å friste Sweeney. Han svarte da Tesla-eieren;

«Er det noen mulighet for øke det til 50 000 dollar? Det ville vært en stor støtte til studiene, og muligens åpnet mulighetene for å kjøpe meg en bil, kanskje til og med en Model 3.»

Skulle tenke på det

Musk svarte at han skulle tenke på forslaget til Sweeney.

Men har ikke latt høre fra seg siden.

Dermed har altså Sweeney nå valgt å gå ut offentlig med historien sin.

Noe han mener er på sin plass i et intervju med Business Insider. Der sier han at siden Musk valgte å gå motsatt vei av hans tilbud ved å ikke la høre fra seg, så føltes det riktig å gå ut med dette.

Musk skal angivelig ha tatt i bruk noen av de tekniske rådene han fikk av Sweeney for å gjøre det vanskeligere å spore privatjeten.

(Kilde: Protocol, Engadget, Business Insider)

annonse