Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Google bekrefter dårlig eller ingen lading når det blir kaldt ute

Alt under null grader er for kaldt.

De siste månedene har det dukket opp stadig flere, lange diskusjontråder på både Googles forum og Reddit om den dårlige batteritiden til selskapets batteridrevne Nest-produkter når kulda setter inn.

Nå har Google publisert en egen artikkel om problemet på sine sider, hvor de forklarer hva man kan forvente av både Nest Doorbell og Nest Cam i minusgrader.

Produktene skal nemlig funke på ned mot minus 20 grader, men nå tydeliggjør Google hvordan produktene påvirkes på mellom – 20 grader og 0 grader.

Batteriet tømmes, selv når den er koblet til med kabel

Nest Cam

I Googles artikkel kommer det frem at Nest-dingsene slutter å lade når det blir kaldt ute, og at de tømmes fortere.

«Ved temperaturer mellom -20 °C og 0 °C, kan batteriet fortsatt drive enheten din, men den lades ikke. Det kan også tømmes raskere enn vanlig. Ved temperaturer nær -20°C, kan batteriet ha mindre enn halvparten av levetiden det har i varmt vær.»

Google legger også til at ringeklokken deres, Nest Doorbell, er ekstra utsatt. Selv om man kobler den til strømnettet vil den gradvis tømmes for strøm:

«Ved temperaturer mellom -20°C og 0°C, kan ringeklokken fortsette å fungere, men batteriet vil tømmes fordi det ikke kan lades. Hvis batteriet tømmes helt, vil ringeklokken slå seg av, og du må ta den med inn for å bli ladet.»

Nest Cam er altså ikke like begrenset, og vil fungere så lenge du har den koblet til strøm.

Dårlig batteri i Tek-test

Nest Doorbell

Vi testet Google-ringeklokken Nest Doorbell i fjor høst, og likte svært mange av funksjonene den kunne by på, det lekre designet og at flere av de smarte funksjonene ikke trengte abonnement, slik konkurrentene krever. Men hele opplevelsen ble ødelagt av den dårlige batteritiden.

Nest Doorbell holdt bare i omtrent to uker før vi måtte ta den inn og lade, og da var det ikke minusgrader engang. Vi har ikke testet den i kaldere temperaturer, men det er tydelig at Google har en jobb å gjøre, spesielt ettersom batteriet er innebygd og ikke utbyttbart.

Google har for øvrig bekreftet at de jobber med en ny Nest Doorbell som bare skal kunne brukes med tilkoblet strøm, og da vil naturligvis ikke disse problemene være gjeldende. Men det krever strømtilførsel, noe ikke alle har enkelt tilgjengelig ved inngangsdøren.

Mer om
annonse