Til hovedinnhold

Snart får PS5 støtte for 1440P-oppløsning

Illustrasjonsbilde.
Niklas Plikk, Tek.no

Sonys PlayStation 5 har så langt kun hatt støtte for «vanlige» TV-oppløsninger som 1080P og 4K, men nå kommer også et nytt alternativ, nemlig 1440p eller 2560 x 1440.

I en bloggpost informerer nemlig Sony om at nå starter betatesting av 1440p-oppløsning, noe mange brukere lenge har etterlyst. Foreløpig er dette kun et valg om du er del av Sonys betaprogram, som ifølge PlayStations nettsider kun er tilgjengelig i USA, Canada, Japan, Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Dermed må vi nok vente litt før oppdateringen når våre berg og fjellknatter, med mindre du på en eller annen måte greier å jobbe deg rundt disse regionssperringene.

Slik aktiverer du 1440p

Slik ser det nye valget ut i menyen.
Sony

Dersom du skulle få tilgang på funksjonaliteten, vil du måtte manuelt velge 1440p før oppløsningen blir tilgjengelig. Dette gjøres enkelt ved å gå til skjerminnstillingene i PS5-menyen, og velge oppløsning via nedtrekksmenyen. Det er også et valg der du kan teste kompatibilitet, som ifølge Sony vil «sjekke om din HDMI-enhet støtter 1440p».

I den sammenheng er det også greit å nevne at du enten må ha en dataskjerm som minst kan vise 1440p-oppløsning eller en TV med minst 4K-oppløsning for å dra nytte av dette.

PlayStation 5 kunne allerede vise 4K-oppløsning, men dette går på bekostning av både bildekvalitet og hvor mange bilder som kan vises i sekundet (fps). 1440p anses av mange som en gyllen middelvei, der du balanserer oppløsning, bildekvalitet og fps, og det er nettopp derfor mange har ventet på dette valget.

Innen PC-spilling er 1440p allerede et av de mest populære formatene, nettopp på grunn av dette.

Sony påpeker samtidig også at variabel oppfriskningsrate ikke vil være tilgjengelig med 1440p, kun med 1080p og 4K. Hvorvidt det vil komme støtte for dette senere er så langt uvisst.

Legger også til spillister

Slik ser spillistene ut.
Sony

I tillegg til nyhetene om 1440p-oppløsningen hadde Sony også litt annet nytt å melde, først og fremst i form av «quality of life»-oppdateringer til brukergrensesnittet.

For eksempel vil du nå kunne lage opptil 15 spillister, der du kan legge inn og organisere spill per liste om du ønsker. Hver liste kan inneholde 100 spill, så totalt kan du organisere rundt 1500 spill i disse listene. Hvis du eier så mange spill, altså.

Du kan gi listene dine egne navn, slik at det blir enklere å finne gamle titler du la fra deg midt i spillet eller rett og slett organisere nye spill du kjøper så du ikke glemmer eller roter dem bort innen du faktisk vil spille dem.

Sony la også til en testfunksjon der du kan teste forskjellen mellom vanlig stereolyd og 3D-lyd, for så å velge den modusen du foretrekker.

annonse