Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik er PlayStation 5 bygd opp

Sony avslører det meste i ny video.

Sammen med Xbox Series X er den nye PlayStation 5 en av høstens største nyheter – i hvert fall når det gjelder spilling og maskinvare.

Nå har også Sony lagt ut en video på YouTube der en av selskapets ingeniørsjefer, Yasuhiro Ootori, med flid og omhu plukker fra hverandre et eksemplar av PlayStation 5. Samtidig forklarer han prosessen og kommer med relevante tekniske opplysninger.

Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5

Da får vi for eksempel vite at kjølevifta er på 120 millimeter og trekker inn luft fra begge sider, og at Sony faktisk bruker flytende metall for optimal varmeoverføring mellom prosessorkjernen og varmesprederen. Sistnevnte løsning skal de ha brukt over to år på å utvikle og teste.

Selskapet hevder også at den heftige kjøleribba – som bruker vanlige varmerør – takket være sin utforming og luftstrøm skal være like god som en dampkammer (vapor chamber)-løsning.

Dette vil forhåpentligvis gjøre PlayStation 5 langt mer stille i bruk enn forgjengeren PlayStation 4, som kan høres ut som en liten jetmotor i TV-benken.

For deg som ikke er spesielt stiv i japansk, kan vi anbefale å slå på underteksting på YouTube – se grønn sirkel i bildet over.

Les også
– Ti ganger større interesse for PS5 enn for Xbox Series X
annonse