Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nyhet

Dette er AMDs nye «rimelige» grafikkort

Skal være en «ny standard» i 1080p-klassen.

MSIs varianter av de nye grafikkortet.

Grafikkortmarkedet har lenge sultet etter flere rimelige kort med bred tilgjengelighet, og AMDs nye tilskudd kan være en løsning for mange på jakt etter ny grafikkmotor. Ifølge Engadget har nå RX 6600 XT blitt offisielt avduket, som arvtakeren til fjorårets RX 5600 XT-kort.

Kortet har en god del mer å by på rent muskelmessig enn forgjengeren, med en prosessorevne på 9,6 teraflops. Dette er opp fra 7,19 teraflops i RX 5600 XT. Minnet på kortet har også steget fra 6 til 8 GB, noe som er mer eller mindre nødvendig i en god del nyere spilltitler.

Ytelsen skal være tilsvarende det du finner i en PlayStation 5, og AMD selv sier at kortet skal sette «en ny standard for 1080p-gaming». Sammenlignet med forrige generasjon skal kortet i enkelte titler kunne by på opptil 70 prosent høyere ytelse i denne oppløsningen.

Selv i dag er de aller fleste skjermer som brukes i verden av 1080p-varianten, med kun et mindretall i 1440p- og 4K-oppløsning. Slik sett gir dette kortet mye mening.

Her sammenligner AMD ytelsen mot et RTX 3060 fra Nvidia.

Strømeffektivt og rimelig

Videre skal RX 6600 XT få 32 prosessorkjerner, og en klokkehastighet på 2359 MHz i det AMD kaller «game clock». Dette er frekvensen kortet skal kunne holde stabilt over tid i et spill. Dette skal dra rundt 160 watt totalt, fra en enkelt 8-pin strømkontakt. Dette er med andre ord et nokså strømgjerrig kort.

Kortet har også støtte for strålesporing, men hvorvidt RX 6600 XT vil greie dette og samtidig ha noenlunde brukbar bildefrekvens må vi vente til en test med å se.

Kortet får ingen referansemodell fra AMD selv, men kommer i en rekke ulike varianter fra tredjepartsleverandører som ASUS, Gigabyte og MSI. De første kortene skal sendes ut fra 11. august, og skal koste fra 379 dollar. Dette tilsvarer i skrivende stund rundt 3.300 norske kroner, men prisen vil nok bli høyere enn dette i det norske markedet.

Storebror RX 6700 XT koster fra 7.995 kroner.

AMD Radeon RX 6600 XT
Les også
I disse spillene kan du nå få mye bedre grafikk
annonse