Apex Legends kommer til nye plattformer

Det kommer derfor kanskje ikke som noen stor overraskelse at spillkjempen EA ønsker å gjøre Apex Legends tilgjengelig på flere plattformer. Per i dag er det tilgjengelig på spillbutikkene til PlayStation og Xbox, mens PC-spillere må inn på EAs spillbutikk og -distribusjonsplattform Origin for å bli med på moroa.

Men EAs butikkløsning har aldri vært spesielt populær sammenlignet med konkurrenten Steam, og over det siste året har det kommet ytterligere konkurranse fra Epic Games Store.

EA – som er kort for Electronic Arts – har derfor i det siste beveget seg mer og mer vekk fra ha titler kun på sin egen spillplattform.

Til Steam og Nintendo Switch

Nå er det klart at Apex Legends både kommer til Steam og spillkonsollen Nintendo Switch i løpet av høsten. Sistnevnte er et utappet marked, mens satsingen på Steam betyr at EA ser at det er mulig å lokke til seg flere PC-spillere ved å ikke holde seg eksklusivt til Origin-plattformen.

I tillegg skal utvikler Respawn innføre såkalt kryssplattformspilling. Det vil vi at spillere med forskjellig maskinvare skal kunne spille med og mot hverandre.

Les også
Så dyrt grafikkort trenger du for å herje i Apex Legends

Noen mot mange

Apex Legends tilhører «battle royale»-sjangeren, altså går det ut på omtrent det samme som Fortnite og PUBG: Målet er å være den siste som står igjen på slagmarken til slutt. Men Apex Legends skiller seg litt ut ved å være et lagspill, der du da kan slå deg sammen med to kamerater for å danne et tremannslag.

Spillet ble raskt populært da det først ble sluppet i februar 2019, men EA har tydeligvis klare ambisjoner om å ta en større del av kaka i dette lukrative markedet. Spillet i seg selv er gratis, men spillere kan stadig betale små summer for å pynte på sin spillfigur.

Les også
300.000 kontoer hacket. Nintendo beklager
annonse