Tek.no

Nyhet

Snart kan alle strømme PC-spill til mobilen

Gratis for alle med Nvidia-grafikkort.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Nvidia er nå klare med sin GeForce Now-tjeneste for Android-mobiler og nettbrett. Tjenesten lar deg strømme PC-spillene dine direkte til disse enhetene så lenge du har en datamaskin med et nyere Nvidia-grafikkort. Eventuelt kan du strømme spill rett fra skyen.

Alt du trenger er Android 5.0, en GeForce Now-konto og litt tålmodighet, ettersom GeForce Now-appen du trenger foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge.

Du slipper inn på tjenesten via et køsystem, så om du vil være klar til det er Norges tur bør du be om tilgang så fort du kan.

Toppspill er gratis å teste

Så lenge Nvidia tester ut tjenesten vil det være gratis å strømme flere spill rett fra skyen, selv om du ikke eier dem. Du kan også kjøpe spill som du så får tilgang til å strømme til alle enheter.

Eventuelt kan du holde deg til gratistilbudet, som altså er å strømme PC-spill du allerede eier via lokalnettverket. Det kan jo være aktuelt om du vil spille rett fra senga, eller om datamaskinen er opptatt.

Om du vil strømme egne spill via lokalnettverket kan disse enkelt importeres fra plattformer som Steam, Epic Game Store og uPlay.

Planlegger du å teste ut strømming av PC-spill på Android-enhetene dine trenger du en kontroller å spille med.

Imponerte under vår testing

Da vi prøvde GeForce Now i en lukket beta for PC, Mac og Nvidia Shield for et år siden, lot vi oss imponere over tjenesten.

Vi strømmet krevende PC-spill, som The Witcher 3 og Tomb Raider i Full HD-oppløsning med alle innstillinger på fullt. Rett fra skyen, uten merkbare forsinkelser. Takket være at man får tildelt en virtuell spillmaskin i skyen, med et kraftig Nvidia-grafikkort, er det ofte ikke noe problem å oppnå inntil 120 FPS. Lastetider går dessuten unna på null komma niks og det er heller ikke snakk om å vente på at spill installeres eller oppdateres.

Slik grafikk er ikke vanlig kost på en mobil. Her er The Witcher 3 strømmet til en Nvidia Shield fra skyen med GeForce Now.

Nvidia anbefaler at du bruker kablet nettverk der du kan, eller 5GHz-WiFi for mobile enheter.

Google satser også på spillstrømming gjennom sin Stadia-tjeneste som kommer i år, mens de meer tradisjonelle spillselskapene Microsoft og Sony også har sine satsninger, henholdsvis xCloud og Playstation Now.

Hva med å strømme Red Dead Redemption 2 til mobilen?
Toppspillet kommer endelig til PC »

Les også
Sony kutter Playstation Now-prisene
Les også
Testen av Xbox-strømmetjenesten begynner i oktober
Les også
Vi har prøvd PlayStation Now – strømmetjenesten som lar deg spille 600 spill over nettet
Les også
GeForce Now: Vi har prøvd spillenes «Netflix»
annonse

Les også