Tek.no

Nyhet

Den foreløpige dommen over det nye MacBook-tastaturet: Mye bedre enn før

Apple
16 Nov 2019 12:30

En av de fremste nyhetene med Apples nye 16-tommers MacBook Pro, som ble lansert denne uken, var unektelig at Apple kastet det såkalte «butterfly»-tastaturet på båten.

Denne har som kjent vært heftig kritisert, delvis fordi tastene har vært ekstremt flate og ikke så veldig gode å skrive på, og ikke minst fordi støv og skitt hadde en tendens til å komme seg inn under tastene og i praksis gjøre dem ubrukelige.

Inn kom den «gamle» saksebryter-typen, selv om tastaturet til forveksling kan se relativt likt ut om man bare kikker kjapt over.

Tastevandringen skal nå være én millimeter, som er nesten 50 prosent mer enn de 0,7 millimetrene butterfly-tastene har, og det skal være lagt til et nytt gummilag under tastene som skal gi bedre respons.

Les også
IBM: Mac-brukere er mer produktive enn PC-brukere
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

– Betydelig bedre

Foreløpig er det kun noen ytterst få medier som har fått tilgang til maskinene fra Apple, og som dermed har hatt anledning til å gjøre seg opp en mening.

Dieter Bohn hos The Verge skriver at det nye tastaturet er «blissfully quiet», altså noe sånt som «herlig stillegående».

Han skriver at han faktisk foretrekker dette tastaturet også sammenliknet med tastaturet Apple hadde på maskinene sine før butterfly-tastaturet ble introdusert (2015 og tidligere), et tastatur som stort sett ble ansett som veldig godt av de fleste, inkludert oss her i Tek-redaksjonen.

Nettstedet iFixit har for øvrig også tatt fra hverandre den nye maskinen, og konkluderer med at de nye tastene i praksis er nærmest identiske med tastene Apple brukte før butterfly-tastene, og også ganske lik Apples «stasjonære» Magic Keyboard.

iFixit

Færre feil

Dana Wollman hos Engadget er på samme linje som Bohn hos The Verge. Hun kaller de nye tastene «merkbart mykere» (cushy), og både hun og Bohn peker på at de nye tastene er mer stabile enn før, og at det gjør at man gjør færre skrivefeil også sammenliknet med tastaturet på 2015-Macbook.

Julian Chokkattu hos Wired skriver på sin side at tastevandringen føles god ut, og at tastaturet er «bemerkelsesverdig stille». Han mener det nye tastaturet tyder på en retur til gammel storhet for Apple.

Vårt eget testeksemplar ser ut til å dukke opp neste uke, og vi kommer selvfølgelig til å teste både tastaturet og resten av maskinen så fort det lar seg gjøre.

annonse