Til hovedinnhold

Openoffice.org populær i Tyskland

Det tyske selskapet Webmasterpro.de har gjennomgått en undersøkelse rundt bruk av forskjellige kontorprogrammer, og funnet ut at såpass høy andel som 21,5 prosent bruker Openoffice.org, mens 72 prosent bruker Microsoft Office. Ifølge undersøkelsen går trenden (bruk av en kontorpakke) i favør av Openoffice.org.

En av faktorene som bidrar til at MS Office dominerer er det faktum at nye PC-er gjerne har en prøveversjon av denne programpakken forhåndsinstallert. Ikke overraskende er bruken av MS Office noe lavere hos hjemmebrukere enn i bedrifter.

Over én million brukere i Tyskland skal ha deltatt i undersøkelsen, og selskapet brukte tjenesten Flashcounter for å samle inn tallene.

Resultatet ble som følger:

  1. Microsoft Office: 72 prosent
  2. Openoffice.org: 21,5 prosent
  3. Wordperfect Office: 2,7 prosent
  4. Apple Iwork: 1,4 prosent
  5. Softmaker Office: 0,3 prosent
  6. Koffice: 0,03 prosent
  7. Ingen av de nevnte programmene var installert: 17,1 prosent

Det bør dog nevnes at tallene for Openoffice.org visstnok skal inkluderer andre kontorprogrammer fra Oracle (tidligere eid av Sun Microsystems), nemlig blant annet Staroffice og Lotus Symphony.

Statistikken ble samlet inn ved først å sjekke hvilke skrifttyper som var installert på hver datamaskin, og ut fra dette skal typen kontorprogram ha blitt identifisert. Her brukte selskapet Javascript-basert teknologi.

På nettsiden wiki.services.openoffice.org finnes forresten en oversikt over status på hvor langt de forskjellige land i verden er kommet i å ta i bruk Openoffice.org.

Openoffice.org er gratis og kan lastes ned fra openoffice.org – den norske versjonen finner du på no.openoffice.org.

(Kilde: The Inquirer)

annonse