Til hovedinnhold

Video av Iphone-prototyp i Vietnam

Finn Jarle Kvalheim

I motsetning til tidligere års Iphone-lanseringer er det ikke kun småting og rykter som verserer rundt denne sommerens lansering fra Apple. Det som forventes å være neste generasjons Iphone har gått verden rundt etter at nettstedet Gizmodo fikk fatt i en prototyp for omkring en måned siden.

Rettsdokumentene fra bruduljen som fulgte har nå blitt offentliggjort, rapporterer mobilsiden.dk. Her skal det blant annet stå at Apple mener å ha tapt store penger på avsløringen, og at salget av dagens Iphone faller.

Kvittet seg med beviser

Prototypen ble funnet på en bar i nærheten av Apples hovedkvarter av Brian Hogan. Etter å ha snoket rundt på mobilen og funnet ut hvem eieren var, fant han ut hva slags telefon det var han hadde mellom hendene. Hogan skal videre ha forsøkt å koble telefonen til en datamaskin i kollektivet der han bodde.

I etterkant ble mobilen solgt videre til Gizmodo, til tross for at hans to medbeboere forsøkte å overtale ham til å ikke gjøre det. Etter salget skal Hogan ha kvittet seg med bevismateriale, deriblant et minnekort og noen klistremerker som stammet fra prototypen.

Flere prototyper på frifot

Siden Gizmodos avsløring har enda en prototyp sluppet løs, og et Vietnamesisk nettsted viste nylig en haug bilder av den nye telefonen. Et av bildene har tilsynelatende også identifisert prosessoren i nye Iphone som den samme som sitter i Ipad, nemlig Apples egenutviklede A4-prosessor på 1 GHz.

En uke senere dukker enda flere bilder opp. Denne gang er prototypen også filmet. Det er foreløpig uvisst om det dreier seg om samme telefon som vi så for en ukes tid siden.

Uvanlig mye er avslørt

Ser man på Apples tradisjon for stålkontroll i forkant av produktslipp og uttalelsene om at avsløringen har blitt en dyr salgsbrems for selskapet er det litt merkelig å følge med på det som spiller seg ut nå.

Det har vært hevdet at Apple har bidratt til rykteflommen før produktlanseringer tidligere. Det har også vært spekulert i om denne vårens Apple-nyheter kan være plantet av selskapets markedsføringsavdeling.

Mobilsiden.dk mener å være rimelig sikre på at Gizmodos tapte prototyp ikke var et mediestunt, ut fra rettsdokumentene. Men nå har neste generasjons Iphone fått sole seg påfallende mye i medias oppmerksomhet før lansering.

Iallfall to separate telefoner har vært på rundtur. Hele tre ganger har svært tydelige bilder av telefonen blitt publisert og følgelig gått jorden rundt.

Og forresten...

Siden vi likevel er inne på temaet. Neste generasjon Iphone OS har i dag kommet i ny betaversjon. Dette er den fjerde utgaven av betaprogramvaren som har vært ute en stund.

Det som er av nyheter i denne utgaven er først og fremst at nettdeling via kabelen, såkalt tethering, nå er tilgjengelig for kunder hos operatøren AT&T. For norske brukere har denne funksjonen vært tilgjengelig siden den første betautgaven kom for noen uker siden.

Av andre nyheter i Iphone OS 4 beta 4 har fotoapplikasjonen fått mulighet for landskapsmodus, og det har kommet til nye bakgrunnsbilder i innstillingene.

Les også:

Sniktitt: Iphone OS 4.0 Beta

Supre nytteapplikasjoner på Iphone

Kommentar: Tidenes møljeslagsmål

(Kilder: mobilsiden.dk, softsailor.com, gizmodo.com)

annonse