Tek.no

Nyhet

Elkjøp trives i finanskrisen

5 Nov 2009 09:36

Salg av PC-er på verdensbasis har i første kvartal av 2009 gått nedover, og det norske markedet er ikke noe unntak. I tredje kvartal er nedgangen på 13,5 prosent i følge ferske tall fra analyselskapet IDC.

For Elkjøp derimot er trenden den motsatte. Elektronikkjeden meldte i første kvartal om en vekst i PC-salget på 20 prosent, og har i tredje kvartal solgt 71 prosent flere PC-er enn i tilsvarende periode i fjor. Dette sier salgssjef for data i Elkjøp Norge André Hesselroth til nettstedet Dagensit.no.

Elkjøp kan også vise til økning i omsetning, selv om denne er litt mindre enn økning i antall solgte PC-er. Det dreier seg om økning i omsetning på rundt 50 prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år. Det går ikke like bra for konkurrenten Expert, nemlig ingen vekst fra samme kvartal i 2008.

Veksten skyldes først og fremst et kraftig salg av mini-PC-er. Hesselroth mener det er økende trend hos familier å ha flere PC-er i hjemmet, både på kontoret og i stua. Lansering av Windows 7 bidrar også til økt salg. Det er Acer og Toshiba som selges mest. Hesselroth forventer at den sterke veksten holder seg også i fjerde kvartal.

(Kilde: Dagens IT)

Les også
Mange kjøper ny PC i år?
Les også
Datamaskiner blir dyrere
Les også
Oppgang i PC-salget
Les også
Komplett med redusert omsetning
Les også
Største nedgang i PC-salg på mange år
Les også
Flere oppsigelser i Microsoft
Les også
Toshiba kutter jobber
Les også
Opera trosser finanskrisen
annonse

Les også