Til hovedinnhold

Ny iMac-familie lansert

Tirsdag ble som ventet dagen da iMac-en fikk seg en real oppgradering. Steve Jobs og Apple hadde kalt inn til pressevisning, til noe som skulle være "Mac-relatert". iMac-en var dagens hovednyhet.

Den nye iMac-en byr på aluminium, plast og glass. En sort bakside og sort ramme rundt skjermen, som for øvrig nå er glossy, utgjør stort sett det nye utseendet. Apple lover også at materialene i den nye iMac-en er svært resirkulerbare. Det finnes kun én synlig skrue på iMac-en, som er under fronten og brukes hvis man skal sette inn ekstra minne.

I maskinen kan du nå få opp til 1 Terabyte harddisk, 4 GB RAM, 2,8 GHz Intel Core Extreme-prosessor og bedre grafikk ved hjelp av ATI Radeon HD 2600 Pro med 256 MB (for de øverste modellene). Firewire 800 har også funnet sin vei til iMac og det samme har Airport 802.11n.

Nytt tastatur

Det er også kommet et nytt tastatur.

Bildene

som har surret på nettet i det siste stemte for øvrig. Tastaturet har egne hurtigtaster for eksempelvis "Expose" og "Dashboard". Dette kommer både i en USB-versjon og en trådløs Bluetooth-versjon.

Priser og tilgjengelighet

iMac ble lagt til i Apple Store like etter lanseringen og leveringstiden er på cirka en uke. 17"-versjonen har utgått og blitt erstattet med basismodellen av 20" med 2,0 GHz prosessor, ATI Radeon HD 2400 XT med 128 MB og 250 GB harddisk til samme pris som før (9 990,-).

En oppgradert 20" fås til 11 990,- med 2,4 GHz prosessor, ATI Radeon HD 2600 Pro med 256 MB og 320 GB harddisk. Samme konfigurasjon med 24" skjerm fås til 14 990,- og toppmodellen ligger på 18 870,- med 2,8 GHz prosessor, 500 GB harddisk og 2 GB minne. Du kan også konfigurere maskinen videre.

Det nye tastaturet leveres i slutten av august.

Ny web og video av lanseringen

Apple Norge har endelig fått

oppdatert nettsiden sin

med et utseende som matcher Leopard og den internasjonale nettsiden.

Vil du se lanseringen av blant annet den nye iMac-en, har Apple nå lagt ut streaming av denne pressevisningen på nett.

(Kilde: Apple)

annonse