Nyhet

Kjøp togbilletten via mobilen

I mange land kan du bestille togbilletter både via internett, automater på togstasjonene og automatiske telefonsvarere. I noen land har man gått enda lenger, og lansert billettbestilling via internett på mobilen.

I Tyskland kan togpassasjerer nå taste seg frem til togbilletten sin helt på egen hånd via mobiltelefonen.

Det hele er ganske enkelt. På det tyske jernbaneverkets WAP-portal registrerer du deg og logger inn. Deretter velger du reisested og tidspunkt. Noen minutter etter at du har lagt inn bestillingen, får du en MMS. Denne MMS-en inneholder en kode. Når du kommer på toget, skanner konduktøren MMS-meldingen din.

Du kan kjøpe mobilbiletter så sent som ti minutter før toget går. Billettprisen blir lagt til din vanlige mobilregning. I tillegg må du som vanlig betale for datamengden du genererer over mobilnettet.

NSB planlegger løsning
I Norge er det foreløpig ikke mulighet for å bestille togbilletter via internett på mobiltelefonen. Men skal vi tro informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup, kan dette komme til å forandre seg.

- Vi har en prototype på en WAP-løsning, men jeg kan ikke si noe om når denne vil komme eller hvordan det vil fungere i praksis, forteller Colstrup til Amobil.

Han vil likevel ikke utelukke at tjenesten kan likne på den som tyske togpassasjerer nå kan benytte seg av.

(Kilder: Computerworld, NSB)

Les også
Innfører mobilforbud på bussene
Les også
Misliker Telenor mest
Les også
3G-WLAN på toget
annonse