Tek.no

Nyhet

N97 Mini er endelig lansert

2 Sept 2009 10:30

Under Nokia World i Stuttgart har Nokia lansert sin nye N97 Mini, i samsvar med ryktene som har svirret de siste månedene. 

Deling, deling, deling

Det viktigste i N97 Mini er deling, inkludert lokasjonsdeling. N97 Mini er den første enheten med tjenesten "Lifecasting with Ovi". Det er et partnerskap med Facebook, som er verdens største sosiale nettverk. 

Applikasjonen lar brukerne dele sin posisjon og oppdatere statusen direkte til Facebook-kontoen på mobiltelefonen. Det vil si at du kan fortelle vennene dine hvor du er, og venner med samme tjeneste kan navigere til hvor du befinner deg - og omvendt. 

N97 Mini har Ovi Maps, etterfølgeren til Nokia Maps, slik at du kan navigere både bak rattet og til fots. Telefonen har også innebygget kompass, slik at den er enklere å bruke til fots. I tillegg finner du Ovi Store, som lar deg laste ned nye applikasjoner så vel som videoer og podkaster. 

I tillegg er det innlagt Lonely Planet, slik at du enkelt finner en rekke reiseguider. Blant annet inneholder denne tjenesten 33 000 forskjellige steder å spise og 15 000 steder å shoppe. 

Fulltastatur

Ifølge Nokia skal N97 Mini ha en attraktiv størrelse. Med mål på 11,3 x 5,25 x 1,42 centimeter setter den likevel ingen rekorder. Tykkelsen i kameraområdet er dessuten større, på 1,64 centimeter. Vekten er 138 gram, noe som heller ikke er småtterier.

Skjermen er på 3,2 tommer med teknologien TFT. Formatet er i skikkelig bredskjerm med forholdet 16:9, og oppløsningen er 640 x 360 piksler.

Innebygget i telefonen finner du 8 GB minnekapasitet som du kan bruke til hva du vil, og du kan i tillegg utvide dette med et micro-SD-minnekort på opptil 16 GB. 

Kameraet knipser i 5 megapiksler med Carl Zeiss-optikk. Blenderen går ned til F2.8, og nærmeste fokuslengde er 5,4 millimeter. Her er med andre ord alt duket for at kameraet knipser greie bilder. Det vi savner er ekte blits, men til gjengjeld har du en dobbel fotolampe basert på lysdioder (LED) som også kan brukes under videoopptak. 

Videoopptaket har oppløsning på 640 x 480 poiksler, med 30 bilder i sekundet (FPS).

Av teknologier for øvrig finner du super-3G, Edge og den nevnte GPS-en. Bluetooth er selvsagt også på plass med A2DP for trådløse hodesett og EDR for raskere filoverføringer. Wi-fi er også på plass, for tilkobling til trådløse nettverk.

Ikke spesielt billig

Nokia N97 skal dukke opp i butikkene i løpet av årets fjerde kvartal, og dermed forhåpentligvis i tide til julehandelen. Prisen skal være 450 euro før skatter og avgifter, noe som bør tilsvare rundt 4900 kroner her til lands.

I samme åndedrag lanserte Nokia også mobilene X3 og X6. Vi kommer tilbake med mer informasjon om disse i en egen artikkel. 

(Kilde: Nokia, pressemelding og webcast)

Les også
Vinn Nokia N97 Mini
Les også
Nokia N97 blir bedre
Les også
Se videoer av Nokias nye
Les også
Nokia lanserer X-serien
annonse

Les også