Tek.no

Nyhet

Lei griske artister

Kylie Minogue og alle de andre artistene på EMI-huset går strengere tider i møte.
Alexander Moderhak Schindler

I et internt skriv forteller Terra Firma, som kjøpte EMI for store summer i august, at strammere retningslinjer for artistutvelgelse skal på plass. EMI, som er verdens fjerde største plateselskap, hadde nemlig store gjeldsproblemer da de ble kjøpt opp av Terra Firma. Nå kan det se ut som om den nye eieren velger en røffere linje overfor plateselskapets artister for å snu den økonomiske skuta. Dette melder Hollywood Reporter på sine nettsider.

Krever hardere innstats

EMI vil kvitte seg med artister som ikke jobber hardt nok og gå over lønnspakkene til sine ansatte. I fremtiden vil selskapet være mer selektiv i forhold til hvilke artister de ønsker å samarbeide med, uttalte administrerende direktør i Terra Firma, David Hands.

– Mens enkelte legger ned mye tid for å perfeksjonere og promotere sin musikk fokuserer andre uheldigvis bare på å sikre seg den største økonomiske fordelen, uttalte Hands til avisen Financial Times.

Det kan i se ut som om pengekåte artister uten de helt store musikalske verkene bør trå forsiktig i tiden fremover. Internskriver om den nye stramme linjen skal ikke ha nevnt noen konkrete navn på artister eller band.

annonse

Les også