Tek.no

Nyhet

Krymper kamskjellet

13 Juni 2005 20:12
annonse

Nokia lanserte i dag fire nye telefoner, blant dem kamskjellsmodellen 6060. Kort fortalt er dette en telefon for dem som ikke krever alskens funksjoner, men som vil ha en liten og grei telefon som heller ikke ser så verst ut.

Telefonen har en vekt på 92 gram, og har dimensjoner på 85 x 44 x 24 mm. Dette er helt gjennomsnittlige mål for en kamskjellstelefon i dag, og gjør dette til en av de minste og letteste kamskjellsmodellene vi har sett fra Nokia til nå.

Skjermen leverer en oppløsning på 128 x 160 punkter med en fargedybde på 65 536 farger, noe som burde holde i massevis for en telefon som verken har kamera eller videoavspiller.

Nokia har kuttet kostnadene til beinet for å få den nye telefonen ned i en prisklasse på rett under 1500 kr, og har verken vært generøse på den ene eller andre fronten. Foruten manglende kamera, har Nokia også kuttet vekk ytterskjerm.

Tilkoblingsmuligheter er det få av, da telefonen hverken støtter blåtann eller infrarød. Den har heller ikke mulighet for å brukes i Amerika på grunn av manglende støtte for GSM 1900, og har en treg GPRS-funksjon med en maksimal hastighet på 43,2 Kbps ved nedlasting av data.

annonse

Til gjengjeld har telefonen enkelte andre finesser. For eksempel kommer den med støtte for å spille av MP3. Det åpner for å bruke MP3-ringetoner, mens det å bruke telefonen som fullblods musikkspiller er det nødvendigvis liten nytte i med det fastlåste minnet på kun 3,2 MB. En egen høyttaler gjør det dessuten mulig å bruke 6060 som konferansetelefon.

Utholdenheten til 6060 er ikke så mye å skryte av, med en mager taletid på opp til 2,5 timer og en standbytid på 260 timer. Vi kan vente den nye kamskjellstelefonen ut på markedet i løpet av tredje kvartal i år.

(Kilde: Nokia)

annonse

Les også