Til hovedinnhold

Her er Nokia N800

Her er Nokia N800

Omtrent samtidig som det dukket opp bilder av det som skal være Nokias nye forretningsmodell Nokia E65, presenterte Engadget.com bilder av oppfølgeren til Nokia 770 Internet Tablet.

Det har allerede sirkulert bilder av denne enheten på nettet en stund allerede, Og maskinen har vært mer eller mindre bekreftet fra Nokias hold. Nå ser det ut til at Nokia har lagt siste hånd på verket, og er svært nærme lansering og salg.

N-serie
Ut i fra bildene, som viser en salgspakke, har oppfølgeren blitt innlemmet i Nokias N-serie, og fått navnet N800. Alt tyder på at Nokia har vært tro mot Internet Tablet-konseptet. Det vil si at dette er en PDA som kjører Linux, og som ikke har mobiltelefon innebygget.

Da vi testet Nokia 770 Internet Tablet falt vi for konseptet, og mente at dette slett ikke var så dumt, til tross for at den manglet mobiltelefon. Dette er en maskin som har internettsurfing som hovedfunksjon. I motsetning til mobiltelefoner flest, kan 770 Internet Tablet vise nettsider slik de ser ut på en vanlig PC.

Klikk for større bilder

Trådløs surfemaskin
Som forgjengeren er N800 utstyrt med Wi-Fi, slik at du enkelt kan koble deg til internett der hvor du har tilgang til trådløst nett. Eventuelt kan du koble deg opp gjennom mobiltelefonen din sin blåtannforbindelse.

De nye funksjonene som er kjent, er at N800 har fått et web-kamera innebygget. Dette kan dras ut fra venstre side, slik at du enkelt kan skjule det når det ikke er i bruk. N800 har dessuten fått støtte for miniSD-minnekort, i motsetning til fullstørrelses SD-kort som forgjengeren brukte.

Resten av detaljene får vi trolig vite under den planlagte Nokia-lanseringer på CES-messen som åpner i morgen kveld.

I mellomtiden kan du lese vår test av 770 Internet Tablet

.

(Kilder: Engadget.com)

annonse