Tek.no

Nyhet

Overhaling av Elements

Are Thunes Samsonsen
26 Sept 2007 04:00

Nyhet

Photoshop Elements og Premiere Elements fra Adobe har nå blitt enda enklere i bruk, og fått flere funksjoner enn noen gang tidligere. Adobes programvarepakker for hjemmebrukerne har nå fått enklere versjoner av flere av sine storebrødres kraftige funksjoner, i en så brukervennlig innpakning som mulig.

Hovedfokuset for nye Photoshop Elements later til å ligge på brukervennlighet og organisering av bilder - to områder som lenge har hatt behov for forbedring for mannen i gata. I versjon 6 har Adobe nå inkludert en forbedret Photomerge- funksjon, som lar Elements-brukere sette sammen det perfekte gruppebildet av ansikter og kropper fra flere lignende bilder. En funksjon som Photoshop CS3 også har, men ikke like brukervennlig lagt opp. Photoshop Elements 6 har også fått noe som kalles "Guided Edit Mode", som veileder brukeren i hvert enkelt trinn i prosessen med å forbedre bildene. Sammen med andre og mindre forbedringer, samt en ny og bedre måte å organisere bilder på (tilsynelatende inspirert av Adobe Lightroom), gjør dette Elements til en svært attraktiv pakke for hobbybrukere.

For mer info om Photoshop Elements 6, sjekk Adobes sider eller pressemeldingen.

Også for Premiere Elements 4 er det brukervennlighet og enkel organisering som står i høysetet. Nytt i siste versjon er et organiseringsverktøy som i følge Adobe skal gjøre det langt enklere å sortere og finne sine forskjellige videoklipp. Ellers later det til å være en del mindre endringer, som i og for seg er spennende nok, men kanskje litt begrenset i bruken. Et eksempel er at Premiere Elements nå er i stand til å analysere tempo og rytme i musikken, og justere klipping av videoopptak tilsvarende, slik at de passer best mulig sammen.

I følge adobe har man også lagt til ny funksjonalitet som skal gjøre det enklere å dele filmklipp på YouTube og lignende tjenester.

For mer info om Premiere Elements 4, sjekk Adobes sider eller pressemeldingen.

Som vanlig vil man kunne kjøpe både Photoshop Elements 6 og Premiere Elements 4 i en dobbeltpakke med begge i, hvis man ønsker å spare noen kroner. Har man begge programmene, fra dobbeltpakken eller hver for seg, vil det nye organiseringsverktøyet bruke en og samme database for både videoklipp og bilder, slik at man kan enkelt og greit beholde oversikten.

Photoshop Elements 6 og Premiere Elements 4 lanseres ikke i Norge før 28 oktober, og vi vil oppdatere denne artikkelen da. Programmene slippes i første omgang kun for Windows, mens Mac-versjoner kommer til neste år.

Les også