Til hovedinnhold

TomTom viser vei i bilferien

Go 520 og Go 720 er 2,4 centimeter tykk. (Foto: TomTom)

TomTom lanserer nå en ny serie med GPS-er til sin portefølje: TomTom Go 520 og TomTom Go 720.

Legg inn egen stemme
En nyhet i Go 520 og 720 er at du kan legge til en egen stemme som kan vise deg vei. Dermed kan du erstatte TomTom-damestemmen som sier "sving til venstre" med noe mer personlig.

Blåtann er også på plass, slik at GPS-ene kan kommunisere med mobilen din, og du kan for eksempel bruke GPS-en som håndfri.

TomTom lover også at denne håndfrifunksjonen skal være forbedret fra tidligere TomTom-produkter. Blant annet skal støyreduksjonen være bedre og GPS-en kan fjerne ekko.

En hjelp-funksjon er også blant nyhetene. Denne gjør at du enkelt kan bli ledet til nærmeste sykehus, eller kan få førstehjelpsinstruksjoner direkte på skjermen.

Go 520 og Go 720 kan kobles til bilstereoen, og du kan også koble mp3-spilleren din til GPS-mottakeren. GPS-en har i tillegg innebygget FM-radio, som dempes når den skal gi deg instruksjoner.

De to GPS-ene har en 4,3 tommers stor trykkfølsom skjerm, som viser 480 x 272 piksler.

GPS-mottakerne er prikk like med unntak av minnekapasiteten. Go 520 kommer med 512 MB eller 1 GB minne, mens Go 720 har 2 GB innebygget minne. Begge har også et spor for minnekort av typen SD, slik at du kan utvide kapasiteten.

Del kartene dine
Foruten de to GPS-mottakerne, lanserte TomTom også en ny tjeneste som skal gjøre kartene enda mer oppdaterte en før.

Den nye tjenesten heter Map Share, og går ut på at du øyeblikkelig kan korrigere de innebygde kartene dersom Statens Vegvesen har vært ute og forandret på veien, eller har satt opp et nytt skilt. De korrigerte kartene kan du dele med andre TomTom-brukere.

Dermed kan du selvsagt også laste ned kartoppdateringer som andre brukere har gjort. TomTom selv kaller tjenesten en "Community", og kan meddele at de har ti millioner brukere. Vi går imidlertid ut ifra at ikke alle disse er aktive brukere.

(Kilder: TomTom)

Mer om
annonse