Nyhet

Fang fisk med klokken

Klokken er nok en av de mest anvendte oppfinnelser gjennom tidene. Uten klokken stopper verden, og snart kan til og med fiskelykken avhenge om hvorvidt klokken går eller ikke. Dette takket være Humminbird Smartcast RF30.

RF30 er verdens første klokke med innebygget ekkolodd. Klokken er vanntett, og har innebygget skjerm som viser hvor fisken står i tillegg til å vise hvordan bunnforholdene er. Klokken leveres sammen med en sensor som festes til fiskesnøret og sender data til klokken så snart den treffer vannflaten. Klokken og sensoren fungerer dermed helt likt som ekkoloddet på dagens fiskebåter.

Dybden blir også oppgitt sammen med uforutsette vanskeligheter som store steiner og lignende. Dermed åpnes det også for andre bruksområder enn bare fisking. Klokken kan måle dybden i vann, finne ut om det er steiner i elven eller rett og slett se om det er hai i nærheten av stedet du skal bade. Bruksområdene er som sagt mange.

Når det kommer til spesifikasjonene, er heller ikke disse noe som bør skremme folk fra å investere i RF30. Det går nemlig hele 400 timer før man må skifte batteri på klokken. Loddet klarer seg i 25 timer med bruk før det må lades igjen, noe som også er mulig å leve med. Det eneste minuset er rekkevidden. Kommer sensoren mer en 25 meter vekk fra klokken klarer ikke bølgene å nå frem, og den stakkars fiskeren må dermed finne seg i å ikke kaste lenger enn dette.

Prisen på herligheten? $215, som tilsvarer omtrent 1.500 norske kroner. Ikke noe dårlig investering om man er en svoren fiskefanatiker.

relaterte nyheter

annonse