Nyhet

Ny Nokia betaler bussbilletten

(Foto: Nokia - klikk for større bilde)

Si farvel til papirbilletten og reklamebrosjyren, nå skal alt gå via mobiltelefonen. Nye Nokia 6212 Classic er den første telefonen med innebygd Near Field Communication, en teknologi som lar deg kommunisere direkte med digitale tjenester rundt deg.

Kan brukes allerede

NFC er utviklet av Nokia, Sony og Philips, men har ikke blitt teknologisk moden før nå.

Les hvordan Telenor vil bruke NFC >>

Slik bruker du den

Måten teknologien fungerer på er at du holder 6212 tett inntil maskinen du skal kontakte. Innenfor en rekkevidde på 10 cm vil det oppstå kontakt, og betalingsinformasjon vil overføres.

Teknologien kan også brukes på mange andre måter. Dersom du ønsker en reklamebrosjyre elektronisk kan du holde 6212 inntil et reklamemonter som så sender deg informasjon med tilbud. Teknologien kan også avløse Bluetooth for overføring av elektroniske visittkort. Bluetooth er langt mindre sikkert og mer komplisert, og NFC vil gjøre dette like enkelt som med infrarød overføring.

NFC er uansett kompatibelt med både Bluetooth og RFID, og kan derfor brukes mot en rekke allerede veletablerte tjenester. Flere reiseselskaper i Norge bruker eller tar i disse dager i bruk RFID som betalingsteknologi, og med 6212 kan du dermed teoretisk sett kjøpe bussbillett via NFC-støtten.

Les mer om NFC og bruksmulighetene >>

Tar opp video i VGA-oppløsning

6212 har ellers en to tommers TFT-skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter. På baksiden av telefonen finner du et to megapikslers kamera, i tillegg til et sekundært kamera i front for videotelefoni. Hovedkameraet kan ta video i en VGA-oppløsning.

6212 skal også tilfredstille de lydglade, med både FM-radio og mp3-spiller på plass. Minnet kan utvides med microSD-kort, og telefonen har støtte for opp til 4 GB store kort.

I tillegg til dette har 6212 firebånds GSM-støtte og 3G, samt Bluetooth for lokal tilkobling. Telefonen bruker Nokias velkjente S40-menysystem.

Liten og nett

Når det gjelder designen så kan 6212 virke som en rimelig ordinær Nokia-telefon. Men telefonen er kun 1,2 cm tykk og veier knappe 88 gram, som er rimelig bra dersom du ellers plages av store, tunge telefoner.

I tillegg har Nokia gjort en gimmick ut av salgspakken til 6212. I tillegg til ordinære manualer vil det bli lagt ved tre små brikker i pakken. Når du trykker på disse vil det bli overført informasjon til telefonen din, blant annet en innføring i hvordan du skal bruke NFC.

6212 skal komme i tredje kvartal i år. Hva prisen vil bli sier produsenten ingenting om.

(Kilder: Nokia, Wikipedia)

Les også
Neste år betaler du med mobilen
Les også
Vil du ha reklame over Bluetooth?
Les også
Betal med mobilen på t-banen
Les også
Her er verdens minste RFID-brikke
Les også
MasterCard duker for mobilbetaling
Les også
RFID - livet på en brikke
annonse