Nyhet

Retrotest: Siemens S55

I ukens utgave av retrofil har vi testet en forretningstelefon fra Siemens. Vi har fått fingrene i en skikkelig falleferdig utgave av S55 fra år 2002.

Vårt eksemplar mangler en tast, høyttalerdekselet og batterideksel, noe som selvsagt ikke er tilfelle i tilsvarende eksemplarer som ikke har gjennomgått årevis med misbruk. Vi ser selvsagt bort ifra disse manglene i testen.

Det skal likevel nevnes at tastene har hatt en lei tendens til å lett falle av mobilen, og dersom du skal anskaffe deg en S55 som samleobjekt bør du med andre ord bruke den forsiktig.

Gjennomført eleganse

Vårt testeksemplar av S55 har riktignok sett sine beste dager, men om vi ser bort ifra skavankene har telefonen en stilfull design. Den er ikke stor, og med en runde former, stilfulle krom-detaljer og sølvfargede taster er den ikke helt uelegant.

Tastesettet er ryddig og greit, og fungerer bra til å skrive på. Vårt eksemplar mangler ikke bare en tast, men noen av tastene er også tregere enn andre. Vi antar at dette ikke er tilfelle i et penere brukt eksemplar.

Siemens' gamle S-serie besto av telefoner som var myntet på forretningsbrukeren eller proffbrukeren. S55 er ikke et unntak, og telefonen var den første fra Siemens med en skjerm som kunne vise så mye som 256 farger og både grafikk og animasjoner. Oppløsningen er på 80 x 101 piksler.

Dette virker kanskje litt fjernt i dag når mobilskjermene ofte viser 262 000 farger og oppløsning på vanligvis 240 x 320 piksler. Og ja, i dag oppfatter vi skjermen som skikkelig uskarp og elendig, så vel som knøttliten. Den kan dessuten bare vise tre linjer med tekst, noe som gjør at oversikten ikke er spesielt god.

Proppet med teknologi

Da vi testet S55 i januar 2003, skrev vi "Telefonen er både liten og lett, men er allikevel proppet med ny teknologi som Java, Bluetooth og MMS". Med andre ord hadde den alt du kunne drømme om i en mobiltelefon, inkludert muligheter til å installere spill og sende bildemeldinger.

I tillegg kunne du få kjøpt et eget kamera til S55. Dette koblet du til i telefonens bunnkontakt, og på denne måten kunne du knipse bilder med mobiltelefonen. Dette ble mer eller mindre sett på som et leketøy, siden mobilkameraet på ingen måte tok særlig gode bilder.

Les mer om mobilkameraet i forrige ukes retrofil »

S55 er forøvrig utstyrt med 38 forskjellige ringetoner, pluss at du kunne lage fire egne. Ringetonene var polyfoniske, og kunne altså spille flerstemt (opptil 16 lyder samtidig).

Forretningsbrukernes drøm

Det var ikke bare stilrenheten i S55 som fanget forretningsbrukernes oppmerksomhet. Telefonen har masse planleggerfunksjoner som kalender, avtaler, oppgaver, notater, så vel som muligheter til å lagre talenotater. I kalenderen kan du enkelt bla deg til rett dato for å opprette en ny avtale, og kalender- og avtalefunksjonen fungerer sømløst sammen.

Telefonen har også en enkel e-postleser, noe mange travle forretningmenn satte pris på. Telefonboken rommer hele 500 kontakter og 14 oppføringer under hver kontakt.

En nettleser som kan vise wap-sider er også på plass. Dersom det ikke er nok, kan telefonen også kobles til PC-en og brukes som modem. 3G har den selvsagt ikke, så du må nøye deg med god, gammel GPRS-hastighet.

Prisen på S55 var på ganske hyggelige 2300 kroner uten abonnement. Dersom du vil ha et eksemplar til samlingen din, kan du forvente å bla opp vesentlig mindre for et brukt eksemplar. Husk å først sjekke at alle tastene, batteridekselet og høyttalerdekselet er på plass.

Les flere retrotester »

Les også
Retrotest: Nokia 6310i
Les også
Vi ser på gamle klosser
Les også
Retrofil: De første kameramobilene
Les også
Retrotest: Siemens C25
Les også
Retrotest: Siemens SL45i
Les også
Retrotest: Nokia 8910
Les også
Retrotest: Samsung P510
Les også
Retrotest: Motorola V70
Les også
Retrotest: Siemens SX1
Les også
Retrotest: Ericsson T68
Les også
Retrofil: Den første bærbare GSM-mobilen
Les også
Retrotest: Ericsson T39
Les også
Retrotest: Nokia 3310
annonse