Tek.no

Nyhet

Verdens kraftigste bærbare PC?

2 Juni 2009 17:03

Det har lenge versert rykter om at Dell ville la sin underavdeling Alienware ta over spillmaskinene. I dag lanserte Alienware M17x, en superbærbar som også er tilgjengelig her i Norge.

Maskinen som ble lansert i dag markedføres som en av verdens kraftigste bærbare. Når det er sagt er det viktig å understreke at dette riktignok ikke gjelder standardmodellen. PC-en vil som i likhet med mange av Dells PC-er komme med flust av forskjellige valgmuligheter av komponenter, skal du ha "det beste av det beste" må pengeboka tåle en knekk på
godt over 50 000. Standardmodellen starter derimot på litt mer humane priser,
akkurat over 20 000.

PC-en vil tilbys med hele tre prosessorfamilier fra Intel, både Core 2 Extreme, Quad og Duo er mulige kandidater. Standardmodellen er utstyrt med Q9000-prosessoren på 2Ghz, men for et tillegg på saftige 9860 kr kan du få verstingen, QX9300 på 2.53Ghz. Av minne tilbys det standard 4GB 1333 MHz tokanals DDR3, men også her kan du oppgradere til det dobbelte for et pristillegg på veslevoksne 10 340 kr.

Av lagringsplass har man også her flere valgmuligheter. Standardmodellen kommer med en 160GB harddisk med fallsensor, men om du har ekstra mange filer kan du potensielt velge to 500GB disker, disse også med fallsensor.

Av skjermkort er standardmodellen utstyrt med ett GeForce GTX 260M med 1GB DD3 minne. Også her kan man oppgradere, enten mellom to 260M kort i Sli eller to Geforce GTX 280M med 1GB DDR3 minne i Sli. Også her må du ut med beløp som tilsvarer en normal bærbar, ønsker du 280M Sli-løsningen må du ut med ytterligere 7800 kr. Hvorvidt disse oppgraderingene faktisk er verdt såpass mange ekstra kroner kan vel diskuteres, ihvertfall sikkert er det at prisfallet vil svi ekstra godt.

Sist, men ikke minst er den 17 tommers store widescreen-skjermen med oppgitt responstid på 8 ms. Standard vil man få en skjerm med 1440 x 900 oppløsning, men også en skjerm på 1900x1200 vil være tilgjengelig.

Kabinettet er laget i eloksert aluminium.

Som om ikke komponentene i seg selv var spennende nok har også PC-en selvsagt fått mange av særtrekkene som kjennetegner Alienware. Først og fremst er naturligvis det særegne kabinettet i eloksert aluminium. Dell lover et slitesterkt og solid kabinett. PC-en kjennetegnes av fargene sort og rød, med Alienwares logo og diverse LED-lamper som gir PC-en en rød glød. Av andre spesielle funksjoner oppgir Dell blant annet en såkalt "Stealth Mode" som vil skru av skjermkortet (PC-en vil også komme med integrert grafikkprosessor) og minske strømforbruket ned til 65W.

M17x er allerede tilgjengelig fra Dell og prisene starter på 20 490 kr.

(Kilde: Dell.no)

Les også
Packard Bell med nye Nett-PC-er
Les også
Gigabytes første CULV-bærbar
Les også
Dell lanserer Studio 14z
Les også
HP med nye Nett-PC-er
Les også
Asus G51 avslørt
annonse

Les også