Til hovedinnhold

Nå lager Microsoft Iphone-programmer

Apple/Microsoft

Nå har Microsoft laget sitt første Iphone-program, og det før programmet er tilgjengelig til selskapets egne Windows Mobile-plattform. Programmet heter Seadragon, og skal gjøre det enkelt å vise store bilder på telefonen.

Bildene skal lastes ned over nettet, og utviklerne lover at det vil gå like raskt om du har mange eller få bilder. Zooming og panorering skal ifølge utviklerene gå "mykt som smør", og skalering skal gå smertefritt uansett skjermstørrelse. Noe av poenget med programmet er at du skal kunne se bilder i gigapikslers oppløsning på mobilen og andre skjermer.

Flere Iphone-programmer på vei

Interessant nok har utviklerene i Microsoft Live Labs altså valgt å slippe programmet til Iphone først. Seadragon Mobile ble lagt til Apples App Store på lørdag, og dette blir ikke det siste Iphone-programmet vi får se fra Microsoft. Ifølge Cnet skal selskapet slippe et stemmesøkprogram.

Grunnen til at Seadragon kommer til Iphone først er ifølge produktsjef i Live Labs, Alex Daley, at Iphone er den mest distribuerte telefonen med innebygget 3D-aksellerator på markedet.

– Jeg kan ikke bare plukk en Blackberry eller Nokia ned fra hylla og skrive Seadraon for den når den ikke har grafikkaksellerator, sier Daley til Techflash. Akkurat dette er ifølge Daley enkelt med Iphone.

Du kan lese mer om Seadragon hos Microsoft Live Labs.

(Kilde: cnet.com, techflash.com)

annonse