Tek.no

Nyhet

Nokia E71 får en storebror

Nokias nye E72. (Foto: Nokia)
Silje Gomnæs
15 Juni 2009 12:03

Nokia lanserte i dag en ny telefon i sin E-serie; E72.

E72 er arvtakeren til E71, og har fått en del forbedringer og oppgraderinger.

For eksempel er menytastene endret, til glatte flater i stedet for opphøyde knapper. Menytastene til E72 er tuftet på samme design som menytastene til for eksempel E52 og E55.

Optisk tast

Den femveis navigasjonstasten hos E72 har ifølge Nokia optisk funksjonalitet. Dette innebærer at knappen også fungerer som en mus, slik at du skal få mer intuitiv navigasjon i menyer og programmer.

Batteriet i E72 skal også være bedre enn hos forgjengeren, samt at telefonen har fått en sterkere prosessor.

Fra ventemodus-skjermbildet får du nå mulighet til å sette opp lynmeldingstjenester, noe du ikke har kunnet på tidligere telefoner.

Kjapp super-3G

Ellers er det mange likheter mellom E72 og forgjengeren. Den nye telefonen stiller sterkt på trådløsfronten, med både super-3G, Edge og Wi-fi for surfing. Mens E71 har en makshastighet på 3,6 Mbps med super-3G, har E72 sin høyeste hastighet på 10,2 Mbps.

A-GPS er også på plass om du skulle trenge hjelp til å finne veien fra A til B.

Det er intet nytt fra skjermfronten, og den nye telefonen har en skjermoppløsning på 320 x 240 piksler. Skjermen er 2,4 tommer stor.

Mer minne

Den interne lagringskapasiteten har økt fra E71 til E72, og sistnevnte har fått 250 MB minne. Et minnekort på 4 GB følger med i pakken.

På underholdningsfronten har E72 fått noen merkbare oppgraderinger. For det første har kameraet fått en oppløsning på 5 megapiksler. For det andre har telefonen fått utgang for 3,5 millimeters minijack, slik at du kan høre på musikk med ditt eget hodesett.

E72 skal komme i butikkene sent i tredje kvartal, og vil koste drøyt 3000 kroner før avgifter og subsidier.

(Kilde: Nokia)

Les også
– Smartere enn smarttelefoner
Les også
Her er lillebroren til Nokia E71
Les også
– Fri vår Nokia E71
Les også
Nokia E71
annonse

Les også