Ringende mobil stoppet flytur

I forrige uke innførte Storbritannias flyplasser strenge sikkerhetstiltak, etter avsløringene om terrorplanene mot landet. De nye reglene gjorde at ingen fikk lov til å ha med seg verken mobiltelefoner, mp3-spillere, datamaskiner eller bøker inn i flykabinen.

Selv om sikkerhetsnivået på flygninger ut av Storbritannia nå er senket igjen, er frykten for terror langt i fra over. Det ble tydelig bevist da et fly på vei fra Heathrow i London til New York snudde på grunn av en mobiltelefon på søndag.

Like etter at flyet hadde lettet fra bakken, oppdaget en av passasjerene en mobiltelefon som lå alene og ringte bakerst i flyet. Personalet i flyet tok straks kontakt med sikkerhetsvaktene på Heathrow.

Sikkerhetsvaktene mente at det var trygt å fortsette flyturen. Men kapteinen var fortsatt ikke overbevist. Etter halvannen times flygning, valgte han å snu flyet mot Heathrow igjen, av hensyn til sikkerheten, skriver IT-avisen.

- Vi beklager til våre passasjerer for ubeleiligheten, men deres sikkerhet er vår første prioritet, skal kapteinen ha uttalt.

(Kilder: IT-avisen, 24dash.com)

Les også
Opphever dingsenekt på fly
Les også
Forbyr dingser i håndbagasjen
Les også
Tillater mobilsnakk på fly
annonse