Til hovedinnhold

- Skaper flere autister

Det fødes stadig flere autistiske barn her i verden. Og skal vi tro en forsker ved Edinbugh universitet i Storbritannia, er årsaken blant annet alle mobilbatteriene som ikke kastes på skikkelig vis.

Doktor Richard Lathe er spesialist på barneautisme, og skriver i disse dager på en avhandling om hvordan oppbevaring av oppladbare batterier påvirker økningen av autisiske barn.

- Ned i jorden
- Tenk på alle batteriene i iPod-er, PC-er, TV-er og mobiltelefoner - tusenvis av dem kastet vekk uten tanke på å kaste de på skikkelig vis. Hvis de begraves på en søppelfylling, vil kvikksølvet i batteriene renne ned i jorden når det regner. Og hvis de brennes, går kvikksølvet opp i atmosfæren, sier forskeren.

Forskning har vist at autistiske barn ikke har like stor evne til å kvitte seg med giftige avfallsstoffer som andre barn.

Lathe forteller også at det er mulig å reparere hjerneskade som er forårsaket av forurensing fra metaller, og at behandlingen kan bedre oppføselen til mange autistiske barn. Men behandlingsmetoden, såkalt Chelation-terapi, skal ha møtt motstand i USA etter at et barn døde av behandlingen.

Også her i Norge kaster alt for mange av oss mobiltelefonene rett i søpla når vi bytter den ut med en nyere modell. Mer om dette kan du lese i saken "Mobilen går i søpla".

(Kilder: Cellular News)

Les også
- Mobilbruk kan bedre helsen
Les også
Du kan være el-allergisk
Les også
Vil beskytte barna
annonse