Til hovedinnhold

3G-Iphone på vei nå?

Ryktene om en ny Iphone blir stadig sterkere. Det har lenge nærmest vært en vedtatt sannhet at det kommer en 3G-utgave av telefonen snart.

Les også:
10 millioner 3G-Iphone på vei? »
– Kommer med 3G i år »
Test av Iphone »

Det begynner å bli vanskelig å få fatt på Iphone i Apple-butikker i USA, noe som kan tyde på at Apple bremser produksjonen av telefonen. Dette er en vanlig praksis hos Apple når de har en ny versjon av et produkt på vei. Selskapet har blant annet gjort dette når det kommer nye Ipod-utgaver.

Komponentmangel?

Mangelen på telefoner kan imidlertid også bety at det er mangel på komponenter til telefonen. Hvis dette er tilfelle kan det ifølge Bernstein Research bety at Apple går glipp av 40 000 Iphone-salg i uken, skriver Reuters.

Det er videre bare Apple-butikkene som skal ha vært utsolgt for telefoner, og ikke operatøren AT&T sine. I tillegg skal Apple-butikkene bare ha vært tomme noen dager i mars. Dette tyder mer på at det er mangel på komponenter enn at Apple har en 3G-Iphone på vei.

3G-Iphone til sommeren

Mangelen på telefoner har imidlertid satt fart i ryktene om at den nye versjonen er på vei. American Technology Research (ATR) mener at vi sannsynligvis får se 3G-varianten i juni eller juli, noe som er tidligere enn antatt, meder Reuters. ATR skal ha informasjon fra komponentleverandører som støtter dette.

I tillegg har operatørene Telefonica og AT&T bekreftet at en 3G-Iphone kommer. Telefonica sa i fjor høst at denne telefonen kommer i mai, mens AT&T har sagt at den kommer i år.

Apple ønsket ikke å kommentere saken overfor Reuters, men sier at de jobber med å fylle opp varelagrene i butikkene sine.

(Kilde: Reuters.com)

annonse