Tek.no

Nyhet

70-300mm IS fra Canon

28 Aug 2005 12:00
annonse

Den eksisterende Canon EF 75-300 IS USM var det første objektivet med optisk bildestabilisator. Det kom i 1995. Siden det har Canon videreutviklet sitt IS-system, så det har blitt mer effektivt, og det var på tide å skifte ut dette objektivet etter 10 år.

Digitale kameraer krever mer av objektivene enn analoge, og det var også en grunn for å oppdatere det.

Hvis man kun leser ut fra spesifikasjonene, er den nye EF 70-300 f/4-5,6 IS USM svært lik den gamle EF 75-300 f4-5,6 IS USM. Det første vi legger merke til er at den nå har korteste brennvidde på 70mm i stedet for 75mm. Dette er en minimal endring, som har lite å si. Canon benytter fortsatt micro-USM-motor i objektivet, i stedet for den raskere og noe stillere ring-USM-motoren. I et såpass dyrt konsumentobjektiv, synes vi det er litt rart at de ikke har spandert på seg den beste løsningen her, men objektivet skal uansett ha raskere autofokus enn forgjengeren.

Det gamle IS-systemet skulle gjør det mulig å håndholde kameraet 4 ganger så lenge (2 blendere) som uten IS. Det nyere systemet skal klare 8 ganger så lenge (3 blendere). Det er derfor en stor fordel med det nye systemet. Lyset som treffer sensoren i kameraet kommer inn i mye rettere vinkel, noe som er viktig for å få et godt bilde på digitale kameraer.

Objektivet er kompatibelt med alle Canon EOS-kameraer. I produktguiden ligger det nå med priser fra rett over 5000 kroner, og det forventes i salg i løpet av september.

annonse

Les også