Tek.no

Nyhet

N90 skuffer testerne

Øystein W Høie
13 Aug 2005 19:16

Det er godt over tre måneder siden vi først kunne fortelle om Nokias nye kameratelefon, N90. Med optikk fra verdens mest anerkjente linseprodusent og medlemskap i den nye Nseries-linjen, lovet Nokia at dette skulle være kameratelefonen over alle kameratelefoner.

Nå har de første testene av kameratelefonen begynt å dukke opp på nettet, og resultatene er nedslående. N90 blir utkonkurrert av andre 2-megapikslers kameratelefoner på de aller fleste områder.

En av testene er utført av GSMArena. Det kjente, tsjekkiske nettstedet har sammenlignet N90 opp mot Sony Ericssons to kameratelefoner med lignende spesifikasjoner - K750i og W800i.

Det viktigste ankepunktet i testen er at at kameraet til N90 ikke klarer å gjengi farger korrekt. Selv om bildene blir seende fine ut, blir fargene helt forvridd i forhold til det opprinnelige motivet. Bildene som ble tatt med Sony Ericsson W800i var mye mer tro mot virkeligheten.

Et annet problem med N90 er at bildene blir buet, slik at det oppstår en slags tønneeffekt. Funksjonen for å fjerne røde øyer og autofokusen holder heller ikke mål mot W800, ifølge testeren.


Bilder tatt med Nokia N90 (t.v) og Sony Ericsson W800i

I en test av Mobile-Review trekker man mange av de samme konklusjonene. Når man tok bilder av brosjyrer så man at bokstavene smeltet sammen på N90, mens man enda kunne lese teksten på bildene som var tatt med W800i.

Testeren utførte også en blindtest der han viste frem bilder tatt med N90 og K750i til journalister på Nokias pressekonferanse. Ingen av de som svarte fikk vite hvilken telefon som hadde tatt hvilket bilde. 60 prosent mente da at bildene til Sony Ericssons modell var av høyere kvalitet.

Som en interessant digresjon ble den samme testen gjort på en annen gruppe med journalister, der man fortalte hvilken telefon som hadde blitt brukt til å ta bildene. Da mente hele 80 prosent at bildene tatt med N90 var best - noe som viser effekten av merkevarebyggingen til Nokia.

Selv om Mobile-Review ikke var fornøyd med bildekvaliteten, gir nettstedet N90 skryt for å ha et veldig effektivt og brukervennlig grensesnitt for å ta bilder. Det ble også satt pris på 20x digital zoom.

(Kilder: GSMArena, Mobile-Review)

Les også
Nokia N90 blir forsinket
Les også
Sniktitt på Nokia N90
Les også
Elite-optikk fra Nokia
annonse

Les også