Tek.no

Nyhet Tror du dette er et speilreflekskamera?

Superzoom fra Pentax

Forkledd som et speilreflekskamera.

Pentax.com, Istockphoto
Paal Harald Mork-Knutsen
24 Aug 2012 11:00

Pentax har lansert en ny superzoom med navnet X-5. Kameraet er spesielt fordi det ser ut som et speilreflekskamera av utseende og størrelse, men ikke la deg lure. Det er fortsatt snakk om et avansert kompaktkamera.

Les også: To nye superzoomer fra Canon

Kameraet er kanskje mest interessant for fotografer som ønsker seg et skikkelig robust og stort kompaktkamera, som kan tilby et stort brennviddeomfang. X-5 er nemlig utstyrt med 26x zoom, som strekker seg fra imponerende 22,3 mm på vidvinkel til 580 mm på full tele, omregnet til 35 mm format. Blenderen er også ganske bra, og strekker seg fra f/3.1 som største blender på vidvinkel til f/5.9 på full tele. En brennvidde som burde dekke behovet til de aller fleste. For best mulig bildekvalitet er kameraet utstyrt med en bakbelyst CMOS bildebrikke av størrelsen 1/2.3" med 16 megapiklser. Kameraet har ikke en optisk bildestabilisator, men det sitter en stabilisator på bildebrikken som skal hindre uskarpe bilder ved rystelser.

Pentax X-5 kan ta opp video i fullHD, med inntil 30 bilder per sekund. På baksiden finner man en 7,6 cm (3 tommer) stor LCD-skjerm, med en oppløsning på 460 000 bildepunkter. På plass er også en elektronisk søker som har en litt lavere oppløsning, 230 000 bildepunkter finner man i denne. Som en del andre kompaktkameraer som har blitt lansert de siste ukene, bruker Pentax X-5 vanlige AA-batterier. Dette gir en ganske god fleksibilitet, da man kan kjøpe slike batterier stort sett over alt. Er man av typen som foretrekker å ha et sett som kan lades opp, er de også relativt enkle å få tak i. På den måten går man sjelden tom for strøm.

Les også: Panasonic slipper safarikamera

Les også: TEST: avanserte kompaktkameraer

Pentax X-5 vil bli tilgjengelig for salg i løpet av september, men norsk pris er foreløpig ikke kjent. I USA har kameraet fått en veiledende pris på 279,95 amerikanske dollar, som tilsvarer omtrent 1700 norske kroner. I tillegg kommer norske skatter og avgifter, så vi tipper at prisen ender litt i overkant av 2000 norske kroner.

Kilder:
www.dpreview.com
www.photographybay.com

Les også
Panasonic Lumix DMC-FZ200: Beste superzoomen hittil
Les også
Canon slipper sitt raskeste kompaktkamera til nå
Les også
Panasonic Lumix DMC-LX7: Supert kompaktkamera
Les også
Her kommer i september-kameraene
Les også
De beste av de mest avanserte kompaktkameraene
Les også
Panasonic DMC-G5: Et kraftig forbedret kamera
Les også
Disse entusiastkompaktene anbefaler vi
Les også
Dette er billigkompaktene vi anbefaler
Les også
Ekstremzoom fra Olympus
Les også
Dette kameraet ser lyset bedre enn de fleste
Les også
Sony slipper rått kompaktkamera
Les også
Fujifilm FinePix X-S1: Et unikt kamera på godt og vondt
Les også
Billigkompaktene slår tilbake
annonse

Les også