Tek.no

Nyhet

Studenter laget billig-nettbrett

Tromsø Pad koster bare halvparten av en iPad.

Insentivia AS
Kurt Lekanger
19 Nov 2012 10:56

To studenter ved Universitetet i Tromsø har utviklet et eget nettbrett som de hevder gjør det samme som konkurrentenes produkter – bare at prisen er langt lavere.

– Det stemmer at vi er billigere enn konkurrentene. Men nå liker jeg bedre å se på oss som en liten aktør i markedet, ikke noen som skal ta opp kampen med verken Apple eller Samsung, sier Jon A. Haug til avisen Nordlys. Haug er en av gründerne bak det nye nettbrettet, sammen med Joachim Børresen.

Flere størrelser

Tromsø Pad finnes i en rekke ulike størrelser og modeller, med Tromsø Pad Mini til 999 kroner som den billigste. Denne har Android 4.0.4, en 7-tommers skjerm, 4 GB lagring og mulighet for MicroSD-kort, samt en Cortex A8-prsoessor på 1,5 GHz. Det finnes også en kraftigere 7-tommer med tokjerneprosessor og mer lagringsplass, i tillegg til at det også finnes 8- og 9,7-tommere med enda bedre spesifikasjoner.

Haug og Børresen er fortsatt studenter ved Universitetet i Tromsø, men arbeidet med det nye nettbrettet har tatt så mye tid at det har blitt lite tid til studier. Nettbrettet skal ifølge dem selv ikke bare være et standardnettbrett fra Kina, men skal ha blitt både designet og utviklet av studentene.

Nå jobber de to med å utvikle ulike tilleggstjenester til nettbrettet, som skal selges via studentenes egen nettside tpad.no.

Amobil.no har bedt om å få nettbrettet til test.

(Kilde: Nordlys)

Les også
iPad mini: Slik er Apples store lille nyhet
Les også
Google Nexus 7 fra Asus: Googles mininettbrett imponerer
Les også
Asus Eee Pad Transformer TF300T: Nettbrettet med det lille ekstra
annonse

Les også