Til hovedinnhold

Melkeglass sender SMS når melka er sur

Er Milkmaid fremtidens melkeoppbevaring?

Quirky, All Rights Reserved

Du har sikkert opplevd å ta ut en melkekartong fra kjøleskapet, og i god tro helle ut innholdet i et glass for å få ditt daglige tilskudd av kalsium og vitamin D, bare for å oppdage klumper, sur lukt og elendighet.

Tiden for disse sorgene kan snart være over med dette spesielle melkeoppbevaringsglasset. Det heter Milkmaid og har sensorer i bunnen som oppdager når melka har sunket under den optimale pH-verdien.

Når dette skjer (for det vil skje) sender Milkmaid en melding til smarttelefonen din og advarer deg om at nå er det på tide å kjøpe ny melk.

Hvor mye melk er igjen?

Milkmaid er utviklet i et samarbeid mellom Quirky og General Electric, og er en pakke bestående av et melkeglass, base og en tilhørende app for iPhone. Kvalitet er ikke det eneste Milkmaid vurderer, den gir deg også informasjon om hvor mye melk som er igjen. Ganske hendig hvis du er på butikken og lurer på hvor mye melk du har igjen hjemme.

Andre tjenester på appen inkluderer informasjon om temperatur på melka, hvor mange dager det er igjen før den blir sur og oppskrifter hvor både ny eller sur melk kan bli brukt.

Vis din interesse

Designen på Milkmaid er ment å likne på gammeldagse melkeglass man fikk levert på døra, men med moderne metallringer på topp og bunn. Basen hvor man plasserer glasset inneholder en antenne, et SIM-kort og en GSM-radiomodul som avgir data til appen.

Bli vår fan på Facebook!

Milkmaid er fremdeles en prototype og er ikke tilgjengelig for salg riktig ennå. De som er interesserte kan likevel gi prisønsker på Milkmaids nettside, slik at selskapet kan se om det er stor nok etterspørsel etter produktet.

(Kilde: GE Reports)

Se Milkmaid bli forklart i videoen nedenfor:

Se også flere bilder i galleriet under:

annonse