Til hovedinnhold

Denne lar deg logge deg inn på PC-en med hjerteaktiviteten

Og den kan allerede forhåndsbestilles.

Flere anser nå den gammeldagse innloggingsløsningen med brukernavn og passord som moden for utskiftning, og blant arvtaker-kandidatene har vi sett konsepter som hjernebølger, signaloverføring gjennom kroppen og mini-USB-kort.

Nå har et selskap ved navn Bionym lansert nok en mulig erstatning for den evinnelige passord-skrivingen, melder PC Magazine.

Leser hjerte-aktiviteten

Det Bionym har kommet opp med er en trådløs og armbånd-lignende dings som er i stand til å verifisere identiteten til brukeren ved å lese av den såkalte elektrokardiogram-signaturen, det vil si hjertets elektriske aktivitet, som er unik for alle mennesker.

Foto: Bionym

Produktet, som har fått navnet Nymi, festes rundt håndleddet ved hjelp av en magnet og aktiveres ved å berøre en metalloverflate på enheten med den andre hånden, noe som da danner en «sluttet krets» som registrerer hjerteaktiviteten.

Verifiseringen vil deretter automatisk og kontinuerlig overføres via Bluetooth til de ulike enheten du skal bruke i løpet av dagen, som for eksempel en PC eller diverse mobile apparater, uten at du trenger å gjøre noe.

Nymi skal være svært enkel i bruk og er ifølge Bionym-sjefen Karl Martin utviklet for å ta den på deg og deretter glemme den. Den er også meget sikker og kommer med en dedikert kryptografi-brikke, som blant annet sørger for at kun autoriserte enheter vil fungere med Nymi og som «signerer» all kommunikasjonen.

Allerede underveis

Oppfinnelsen har dessuten sensorer som kan registrere både bevegelse og avstand, og som kan programmeres slik brukeren selv ønsker.

I motsetning til en del andre eksperimentelle innloggingsteknologier er Nymi allerede på vei til markedet, og kan forhåndsbestilles via hjemmesiden til en pris på 79 dollar for de første 25 000 som bestiller den. Deretter vil prisen gå opp til 99 dollar.

Bionym vil begynne å sende produktet ut til kundene tidlig neste år, men har ikke angitt en bestemt dato. Den kommer for øvrig i fargene sort, hvit og oransje. Se produktets nettsted for mer informasjon, og sjekk også ut demonstrasjonsvideo under.

Den gamle passordløsningen kan være farlig:
Så lett stjeler vi alle passordene fra nettleseren »

(Kilde: PC Magazine)

Les også
Ny teknologi skal la deg slippe å huske passord
Les også
Nå kan du bygge din egen tankestyrte datamaskin
Les også
Google: – Passord er døde
Les også
Det er skremmende lett å cracke trådløse nett
Les også
Nå vil Microsoft sende digital informasjon «gjennom kroppen»
Les også
– Passordets dager er talte
Les også
Forskere brukte hjernebølger som passord
Les også
Microsoft vil doble sikkerheten
Les også
De 10 verste virusene opp gjennom historien
annonse