Til hovedinnhold

Vann- og støtsikker tøffing fra Olympus

Her er kameraet du kan sette deg på.

OK, så er det å sette seg på kameraet kanskje ikke den problemstillingen man møter oftest, men om uhellet først er ute er det greit å vite at det ferske tøffingkompaktkameraet Olympus Tough TG-3 faktisk tåler et trykk på 100kg.

Vi snakker altså om et kompaktkamera som tåler litt røff behandling. Tough TG-3 er, som navnet antyder, tredje i rekken av de robuste lommekameraene og ble nylig vist frem sammen med retrosuperzoomen Olympus Stylus SH-1.

Harde fakta

Makrofotografering med LED-lys.Foto: Olympus

På papiret har TG-3 mye til felles med forgjengeren Olympus Tough TG-2: 4 ganger optisk zoom tilsvarende 25mm til 100mm i fullformat, lysstyrke fra f/2.0 til f/4.9, en 1/ 2,3 tommers bakbelyst CMOS-bildebrikke og ISO-verdier fra 100 til 6400.

Når det kommer til tøffingbiten er det også bare likheter å spore, med henholdsvis vanntetthet ned til 15 meter, støtsikkerhet opp til fall fra 2,1 meter og frostsikkerhet ned til 10 kalde.

Antall megapiksler gjør derimot et byks fra 12 til 16 og TG-3 er utstyrt med den ferskeste bildeprosessoren til Olympus, TruePic VII. TG-3 har i tillegg fått en tre tommers LCD-skjerm, kontra forgjengerens OLED-skjerm.

Ikke uventet av et kamera som innynder seg for å bli turkameraten din, finner vi også både Wi-Fi og GPS på innsiden.

Utvidelsesmuligheter

Ved siden av TG-3 slipper Olympus også et lite knippe ekstrautstyr, blant annet en påmonterbar ringformet LED-lampe og henholdsvis en vidvinkel- og telekonverter.

Olympus Tough TG-3 vil få en veiledende pris på 3500 kroner når det dukker opp en gang i juni. Da vil du kunne velge mellom sort og rød utgave. Sett opp et prisvarsel i Prisguiden, så får du beskjed når den er på lager »

Vi tok nylig med oss retrokameraet Olympus OM-D E-M10 til Svalbard:
Se alle bildene fra isødet »

Mer om
annonse