Dette svindelprogrammet tar bilder av deg med webkameraet

Falskt antivirusprogram går nye veier for å true deg til å betale.

Det mangler saktens ikke på kreativitet og innsatsvilje blant svindlere på Internett som forsøker å loppe folk for penger, og også HW-redaksjonen fikk bryne seg på en indisk svindler i sommer som var ute etter kredittkortinformasjon.

Nå melder datasikkerhetsselskapet Webroot om et nytt stykke ondsinnet programvare som tar i bruk en relativt aggressiv metode for å true brukeren til å bla opp noen kroner.

Foto: Webroot

Tar bilder

Programmet heter «Antivirus Security Pro» og er som navnet antyder et falskt antivirusprogram. I likhet med andre programmer av denne typen fungerer det ved å «skanne» maskinen din og merke andre programmer som «ondsinnede».

Det gir seg imidlertid ikke der, men går også til det skritt å ta et bilde av deg med webkameraet ditt, som programmet deretter viser deg og opplyser er i ferd med å bli sendt til «uidentifiserte» brukere.

Du blir så bedt om å oppgradere til den «fulle» versjonen av antivirusprogrammet for å hindre at dette skjer, og at eventuelle andre personlige data sendes til ukjente personer.

Hindrer sikkerhetsmodus

Programmet hindrer visstnok muligheten til omstart i sikkerhetsmodus, noe som kan gjøre det vanskelig å bli kvitt om du først er blitt infisert. Hvis du har blitt plaget av dette kan du følge Webroots fjerningsinstrukser her.

Selskapet opplyser at deres egne antivirusprodukter automatisk blokkerer programmet, noe som formodentlig gjelder de fleste andre nyere antivirusprogrammer også.

Svindelforsøk kan også være underholdende:
Slik gikk det da HW.no ble oppringt av «Microsoft» »

(Kilde: Webroot)

Les også
Advarer mot svindelforsøk på SMS og e-post
Les også
Mann dømt for Microsoft-svindelen
Les også
«Ransomware»-virus har infisert 250 000 PC-er
Les også
FBI avslørte mulig terrorist med ondsinnet programvare
Les også
Forskere laget ondsinnet programvare som kommuniserer via lyd
Les også
Adobe hacket: Kontoinformasjon er stjålet
Les også
Dette gjorde noen av de mest beryktede hackerne i verden
Les også
Her prøver Windows-svindlerne å lure kredittkortet fra oss
Les også
Microsoft og FBI til storaksjon mot massivt svindel-nettverk
annonse