Til hovedinnhold

Asus med ekstra billig 4K-skjerm

Myntet på spillere og andre oppløsningsfantaster.

Asus

4K er den mest populære kombinasjonen av tall og bokstaver på årets CES-messe, og Asus har absolutt vært med på notene. Ut av hatten sin har de nemlig trukket spillskjermen PB287Q.

PB287Q byr på voksne 3840 x 2160 piksler, eller det samme som fire vanlige skjermer med Full HD.

Kjapp nok til spill

Asus er ikke alene på markedet for rimelige dataskjermer med 4K-oppløsning, Dell har nemlig også kommet med sin variantP2815Q. Det store ankepunktet mot Dell-skjermen var den lave oppfriskningsraten på beskjedne 30 Hz. På Asus-skjermen kan du derimot kose deg med fulle 60 Hz.

Det er riktignok et stykke opp til dagens spillskjermer som lover deg godt over hundre bilder i sekundet, men likevel absolutt noe som man kan spille på.

Lysstyrken er oppgitt til 350 cd/m², noe som er hakket over konkurrenten fra Dell. Responstiden fra grå til grå er oppgitt til beskjedne 1 ms.

Kommer i andre kvartal

Skjermen har tilkoblinger for HDMI, HDMI/MHL (Mobile High-Definition Link), samt DisplayPort. Det er også tatt hensyn til ergonomien, med muligheter til å heve, senke, tilte og svinge på skjermen.

Prisen for herligheten er satt til 799 amerikanske dollar, noe som tilsvarer snaue 5000 kroner. Legger du til norsk moms fyker prisen opp til i alle fall noe over 6000 kroner. Skjermen skal komme på markedet en gang i andre kvartal i år.

Asus har også lansert en annen spillskjerm på CES. ROG Swift PG278Q byr på G-Sync og 27 tommers panel »

(Kilde: Asus)

annonse