Til hovedinnhold

Nå er det enklere å bruke Android Market

I går dukket det opp et helt nytt Android Market for PC-nettlesere på market.android.com. Det betyr at du kan bla gjennom tilgjengelige programmer, se hvilke programmer du har installert tidligere og ikke minst fjerninstallere programmer på Android-telefonen eller -telefonene dine.

Vi har sett litt nærmere på løsningen som gir deg full kontroll over applikasjonene dine.

Felles innlogging

Brukernavnet og passordet ditt er den samme i Android Market som i alle andre Google-tjenester. All informasjon du tidligere har gitt Google huskes, og du får automatisk prisene oppgitt i norske kroner og du får informasjon om alle programmene du har lastet ned, hva de eventuelt kostet og hvilke telefoner du har brukt på forskjellige tidspunkt. Google vet rett og slett det meste.

Full kontroll

Trykker du på "My Market Account" får du en liste over alle applikasjoner du noensinne har lastet ned fra Android Market og datoen du lastet dem ned. Du kan velge å installere applikasjonene på flere telefoner, og det gjelder også de applikasjonene du har betalt for.

Nettsiden er satt opp på en enkel og oversiktlig måte, og det er enkelt å finne fram. Litt uferdig virker det imidlertid når nettsiden er en fin blanding mellom norske og engelske ord. Google har ikke gjort oversettingsjobben helt ferdig før lansering.

Fjerninnstallering

Når du installerer en applikasjon via market.android.com får du opp en liste over de Android-telefonene du bruker eller har brukt i det siste. De telefonene som eventuelt ikke støtter programmet du prøver å laste ned blir markert med grå farge og er ikke mulig å velge.

Når du har valgt telefon og bekreftet får du beskjed om at programmet vil bli installert på telefonen din om kort tid. Du trenger ikke å ha noen kabel tilkoblet telefonen din, men du må ha aktivert automatisk synkronisering med Google-tjenester for at telefonen skal få beskjed om hvilket program som skal lastes ned og installeres.

Ryddig

Er du litt lei av innholdet på telefonen din kan det definitivt være gull verdt å ta en tur innom den nye programvareportalen med PC-nettleseren. Her får du full oversikt, og det er enkelt å finne nye interessante programmer.

Mer om
annonse