Tek.no

Nyhet

Dette må du se

4 Sept 2010 06:00

[Spillmagasinet]: Apples i-plattformer, det vil si iPod, iPhone og iPad, har det siste året for alvor vært å regne som skikkelige spillmaskiner. I tillegg til at antall titler har eksplodert, har kvaliteten økt betraktelig.
Der hvor AppStore tidligere stort sett bød på kjedelige småspill, får vi nå servert fullverdige spillopplevelser som «N.O.V.A», «Angry Birds», «Monkey Island 2: Special Edition» og «Plants vs. Zombies».

Flerspillertjeneste på vei

Under onsdagens pressekonferanse viste Apple igjen at spillmarkedet er ett de satser på. Blant annet fikk den tidligere annonserte Xbox Live-lignende Game Center-tjenesten en lanseringsdato, tjenesten kommer sammen med iOS 4.1-oppdateringen neste uke. Game Center lar deg blant annet følge med på hvordan vennene dine gjør det i diverse spill, utfordre dem og holde oversikt over dine egne prestasjoner.

Ulike utviklere har implementert lignende funksjonalitet, men fordelen nå er at du bare har en tjeneste å forholde deg til. Forutsatt at Game Center blir populært, og alt tyder på at det blir det, trenger du ikke lenger å holde styr på ørten forskjellige kontoer.

Hakeslepadvarsel

Det mest imponerende under pressekonferansen var Epics demonstrasjon av iPhone-versjonen av Unreal-motoren. Epic står bak klassikere som «Gears of War» og «Unreal Tournament», og deres Unreal-motor er enormt populær.

Nå er motoren klar for de ulike i-enhetene, og for å gi oss en liten smakebit på hva vi har i vente kan du laste ned «Epic Citadel» gratis på AppStore. Applikasjonen viser bare hva teknologien er god for og inneholder ikke noe spill, men du kommer til å bruke lang tid på å vandre rundt og titte.

Omgivelsene er enormt detaljerte, grafikken flyter og «Epic Citadel» byr på effekter aldri tidligere sett på iPhone. Faktisk synes jeg at grafikken er den teknisk mest avanserte jeg har sett på noen håndholdt konsoll, både Sony og Nintendo har grunn til å skjelve ihvertfall litt i buksene.

Dessverre fungerer ikke «Epic Citadel» på eldre iPhone- og iPod Touch-modeller, men sånn er det nå en gang. Hvis du har en iPhone 3gs, 4 eller iPad, er det bare å hente ned applikasjonen og begynne å glede seg til hva vi har i vente. Hvis ikke du har en av de enhetene, kan du se en video av «Epic Citadel» i toppen av denne artikkelen.

Les også
I dag får du bedre iPhone
Les også
Ny super-iPod fra Apple
Les også
– iPad 2 kommer i år
annonse