Tek.no

Nyhet

Hva lanserer Apple i dag?

Øystein W Høie
19 Okt 2010 16:50

Onsdag klokken 19 braker det løs med nok en ny produktlansering fra Apple. Selskapet har på sedvanlig vis sendt ut en mystisk invitasjon til pressen. Denne gang med et bilde av en aluminiumsvegg med en løve bak og tittelen "Back to the Mac". Det er med andre ord liten tvil om at vi vil få se noen nyheter fra selskapets Mac-avdeling.

Her er det vi trolig har i vente:

Ny og mindre MacBook Air

Det er ventet at Apple vil lansere en redesignet utgave av den ultraportable maskinen MacBook Air, som vil komme i størrelsene 11,6 og 13,3 tommer. Maskinen skal ha SSD som standardlagring og doble USB-porter, samt ligge på et lavere prispunkt enn i dag.

Les mer: – Dette er nye Macbook Air

Sniktitt på Mac OS X 10.7

Apple har allerede bekreftet at vi vil få en titt på neste versjon av operativsystemet for Mac, OS X. Det har gått mer enn ett år siden forrige versjon, 10.6 "Snow Leopard", og mange er spente på hva vi har i vente i neste utgave. Vi vet foreløpig ingenting annet om den nye versjonen enn at den har kodenavnet "Lion". Et stalltips er imidlertid at Apple trolig har jobbet videre med å integrere støtte for touch, og kanskje har lånt noen elementer fra iPhones operativsystem iOS.

[wip4: img=4 align=middle]

Ny iLife og iWork

Det er snart to å rsiden Apple oppdaterte iLife-pakken sin med foto-, film- og musikkredigering for hjemmemaskiner. Det samme gjelder iWork-pakken med dokument-, regneark- og presentasjonsverktøy. Om vi får se nye utgaver vil de med all sannsynlighet være skrevet i 64-bits kode så de kan ta fullt utbytte av de 64-bits prosessorene i dagens Mac-er.

Teknofil dekker naturligvis Apples presselansering i morgen.

Les også
Dette lanserte Apple i dag
Les også
– Noen av oss lever i virkeligheten
Les også
Duket for Apple-historie
Les også
– Dette er nye MacBook Air
Les også
PC eller Mac - hva er best?
annonse

Les også