Til hovedinnhold

Ludo på Vinnersporet

Viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil er en uttalt motstander av salg av mobiltelefoner med bindingstid. Derfor skulle det nye abonnementet Vinner bli et eksempel på hvordan man kunne tilby rimelige mobiltelefoner uten binding; Minuttprisen var på kun 25 øre, men abonnementet hadde samtidig fått en oppstart- og SMS-pris på hele 89 øre. Vi stusset på at Ludo Mobil, som tidligere har inntatt rollen som prispresser, lanserte et abonnement som tross alt var i den helt andre enden av lavprissegmentet. Men Norstad forklarer:

- Planen var å bundle dette med telefoner, og det er derfor vi satte oppstartsprisen og SMS-prisen relativt høyt. Men koblingen ble ikke helt klar ennå, og derfor må vi også gjøre noe med abonnementet, sier han til Mobilen.no.

Dumper prisene
En minuttpris på kun 25 øre lyder godt i våre ører, men ”straffen” var opprinnelig en oppstartspris og en SMS-pris på 89 øre. Da ville ”vinninga gått opp i spinninga”, som det heter, og for at Ludo Vinner virkelig skulle kle navnet måtte helt klart noe gjøres.

- Nå blir det mer som et normalt abonnement – med startpris og SMS til 49 øre, sier Norstad.

Det klinger langt bedre, og dermed fremstår Ludo Vinner som et jevngodt abonnement med Ludo Gul – bare beregnet på mobilbrukere som fører lengre samtaler.

Også for mobilsurfere
Samtidig med Ludo Vinner ble også Ludo Vinner Data lansert. Dette abonnementet er identisk som det første, men inkluderer 1 GB datatrafikk – helt klart en passelig mengde for en mobilsurfer. Men Norstad & co. hadde satt månedsprisen til 249 kroner…

Tele2 tar til sammenligning 169 kroner for 1 GB med sin datapakke, og NetCom gir sine kunder inntil 4 GB (før hastighetsbegrensning) for 249 kroner/mnd. Hvordan skal Ludo Mobil lokke til seg mobilsurferne med Ludo Vinner Data?

- Også dette var en del av pakken, men nå blir prisen for oss også 169 kroner per måned, svarer Norstad.

Sjekk hvordan Ludo Vinner passer i forhold til ditt ringemønster - Ringepriser

Ønsket av kundene
25 øre per minutt er det isolert sett ingen andre operatører som matcher for øyeblikket, og det er Norstad veldig klar over.
- Vi har hatt etterspørseler fra kunder som fører lange samtaler. De ville ha bedre minuttpris, og jeg tror vel ingen andre har lavere enn 25 øre per minutt. Men planen var altså å bundle med telefoner, forteller han.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Ludo kredittkort
Gründeren Idar Vollvik har en nesten megalomansk tanke om at Ludo Mobil på sikt skal bli Norges svar på svenskenes IKEA, Hennes & Mauritz eller Volvo: En internasjonal merkevare. Derfor har han startet en haug av andre prosjekter ved siden av mobilselskapet, for eksempel salg av barneklær og vesker. Det siste nå er kredittkort, som Ludo tilbyr i samarbeid med Ya Bank. Dette prosjektet har imidlertid en viss sammenheng med salg av mobiltelefoner. Nevnte vi at Ole Norstad i Ludo Mobil er blant Norges største motstandere av bindingstid?

- Ludo Kredittkort ble lansert nå i februar, og det er Visa-kort som blant annet kan brukes til å subsidiere en ny telefon. Dette betyr at man kan kjøpe iPhone til en krone og finansiere den på den måten, sier Norstad.

Men betyr det at det er rundt 20 prosents rente, som på vanlige kredittkort?

- Ja, det er vanlig kredittkortrente, men det er likevel billigere i forhold til bindingstid. Det er viktig for oss å unngå bindingstid, avslutter Ludo Mobils viseadministrerende direktør.

Mer om
annonse