Tek.no

Nyhet

Ukens smarteste mobiltriks

Lær deg mobiltriksene som sparer tid, penger og tastetrykk.

11 Feb 2012 06:00

På Mobilen.no plukker vi ut ett smart triks hver dag, som gjør at du får enda større utbytte av mobiltelefonen eller nettbrettet ditt.

Her er de tre mest leste tipsene fra uken som gikk:

1. Unngå kjemperegning på mobilen

Enkelte Android-mobiltelefoner skrur automatisk av kommunikasjon via trådløst nettverk (WLAN) for å spare strøm når mobilen ikke er i bruk. Dermed risikerer du at apper som laster ned data i bakgrunnen begynner å overføre data over 3G-nettet selv om du har valgt å koble deg til et trådløst nettverk. Har du "feil" mobilabonnement kan det fort bli dyrt.

Les hvordan du sjekker innstillingen på din mobil her

2. Få en proff e-postsignatur

De fleste mobiltelefoner lar deg sette opp en signatur som dukker opp automatisk i bunnen av all e-post som sendes. Ved å la e-postprogrammet på mobilen legge til signatur, sparer du tid. Lager du en standardsignatur som inneholder relevant kontaktinformasjon gir det også et mer profesjonelt inntrykk.

Her finner du oppskriften på hvordan du endrer e-postsignaturen på din mobil

Slik får du bildene over på PC-en

Mange fyller opp mobiltelefonen sin med hundrevis av bilder, uten å noensinne overføre dem til PC-en.

Har du en iPhone med nyeste versjon av programvaren (iOS 5), kan du bruke den nye Bildestrøm-funksjonen for å få bildene automatisk over til PC-en etter hvert som du tar dem. Android-eiere må koble mobilen til PC-en via USB.

Her kan du lese hvordan du får overført bildene, enten du har iPhone eller en Android-telefon.

Les også tidligere mobiltriks her:

Vi kommer med flere tips de neste dagene. Imens kan du lese våre guider på disse sidene. Der finner du blant annet den populære Android-skolen, guide til treningsapper og sju tips som lurer mobiltyven.

Har du noen smarte mobiltriks du vil dele med leserne? Bruk kommentarfeltet under artikkelen, eller send et tips til tips@mobilen.no

annonse

Les også