Til hovedinnhold

Politianmelder Call of Duty

Faren til en av de overlevende fra Utøya har saksøkt Modern Warfare 2.

Fædrelandsvennen fortalte i går at Svein Olaf Olsen har politianmeldt Call of Duty: Modern Warfare 2. Olsens datter overlevde Utøya-massakren 22. juli, og nå vil han ifølge Kristiansand-avisa finne ut om lovverket kan brukes til å «regulere samfunnsfiendtlig aktivitet».

— Spillet er interessant. Det jeg har tatt utgangspunkt i er en scene hvor en terrorist dreper flest mulig mennesker på en flyplass. Vi må stille spørsmålstegn om det er samfunnsgagnlig med vold som underholdning, sier Olsen til Fædrelandsvennen.

Det er brettet «No Russian» som Olsen reagerer på. I dette kontroversielle oppdraget kan spilleren delta i en terroraksjon på en russisk flypass hvor man kan skyte og drepe svært mange sivile. Selve oppdraget er valgfritt, og det er også valgfritt om man vil avfyre skudd underveis.

Dette er det omtalte oppdraget:

Nå ønsker Olsen økt bevisstgjøring fra myndighetene.

— Jeg ønsker at de som er lovgivere i dette landet skjønner den samfunnsforurensningen som vi står overfor, og benytter anledningen de har til å gjøre noe med det. Vi må få bukt med en utvikling ingen er tjent med. Man ser det i mediene hver eneste dag, ting blir verre ved bruk av vold. Dette er en tendens som er skremmende, sa Olsen på TV 2 Nyhetskanalen i dag tidlig.

Det har ikke lyktes Gamer.no å få en kommentar fra Activision, som er utgiver av Call of Duty-spillene. Overfor TV 2 sier selskapet at de er sjokkert over det som skjedde på Utøya, men at de ikke tror dere spill på noen måte kan kobles til terrorhandlingene.

Les også
Dette spillet ble for drøyt
Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Modern Warfare 3 (PS3/X360): – Spilte jeg ikke det samme spillet for to år siden?
Les også
Vil ikke sensurere dataspill
Les også
Fjernet spill om Utøya
Les også
Vil snakke med Breiviks dataspillvenner
Les også
Fjerner terroristens favorittspill
Les også
– Voldelige spill gir mindre vold
annonse