Tek.no

Nyhet

Du kan ikke lenger legge DOS-spill inn i Twitter-meldingene dine

Men du kan fortsatt spille Zak McKracken i artikkelen vår!

Skjermbilde/Lucasfilm Games/Disney
30 Apr 2015 13:37

Oppdatering: Twitter har nå satt en stopper for moroa. Nettstedet VentureBeat skriver at funksjonen var i strid med selskapets retningslinjer. Disse forbyr interaktive opplevelser som er uavhengige av Twitters Player Card-system. Vi kan imidlertid fortsatt legge Internet Archives spill inn i artikler, så du kan fortsatt spille Zak McKracken hos oss. Vi har erstattet den opprinnelige Twitter-embeddingen i artikkelen med spillet.

For noen måneder siden la Internet Archive ut en stor samling med godt over 2000 PC-spill fra åtti- og nittitallet, spillbare direkte på nettet.

Dermed kan du gjenoppdage spillene du elsket da du var ung, eller kanskje finne nye klassikere som du ikke ante eksisterte engang?

Men hvis du oppdager et skikkelig gøy spill, er det kjedelig å holde det for seg selv. Så hvorfor ikke dele det med Twitter-vennene dine?

Det er faktisk mulig å legge fullstendig spillbare MS-DOS-spill fra Internet Archive direkte inn i Twitter-meldingene, og ikke er det vanskelig heller.

Slik gjør du det:

Når du har funnet et spill du vil dele med vennene dine, kopierer du rett og slett bare det aktuelle spillets URL-addresse inn i en Twitter-melding. Og vips!

Klikk på den runde «på»-knappen for å spille. Det tar en liten stund før spillet lastes inn.

Klikk i vinduet for å bruke musepekeren i spillet, og bruk Escape-knappen når du vil bruke musepekeren til noe annet.

Hør den heftige snorkelyden! Og musikken!

Grafikken blir imidlertid litt sammenpresset når man bygger inn Twitter-meldingen slik som jeg har gjort her. For bedre resultat bør du derfor spille direkte fra Twitter-profilen.

Eller Internet Archive, der du også kan spille i fullskjerm-modus.

Internet Archive har også en stor samling arkadespill, men disse kan du ikke dele på Twitter

(Kilde: cnet)

annonse

Les også