Til hovedinnhold

Lanserte app for bitcoin-betaling

Den digitale valutaen bitcoin skal bli enklere å bruke på mobil.

Shutterstock

En ny app for Android og iOS gjør det enklere å bruke bitcoin som betalingsmiddel på mobil. Appen lar deg betale, sende og motta penger, i tillegg til at du kan veksle mellom bitcoin og dollar. Målet for Circle er å bli førstevalget for alle som vil betale med den omstridte valutaen.

Foreløpig bare i USA

Foreløpig er appen bare tilgjengelig på det amerikanske markedet, men lederen for Circle, Jeremy Allaire, sier til TechCrunch at selskapet har planer om å gjøre appen tilgjengelig for alle.

Appen bruker flertrinnsautentisering og PIN-kode for å hindre misbruk. Den skal også kunne bruke autentisering med fingeravtrykk på mobiler som støtter det.

Android gir størst utbredelse

Allaire er særlig begeistret over av at appen er tilgjengelig på Android-plattformen. Android finnes på billige telefoner, slik at bitcoin også kan brukes i markeder der folk flest har dårlig råd, og mange ikke en gang har en egen bankkonto. Circle har allerede en online-app som har vært benyttet av brukere i 100 land.

Målet er å gjøre det så enkelt å bruke bitcoin at forbrukere vil foretrekke det som betalingsmiddel.

– Bitcoin er et universelt betalingsmiddel, i motsetning til de tradisjonelle valutaene som det er både kostbart og tidkrevende å bruke på tvers av de forskjellige betalingssystemene, sier Allair.

Omstridt valuta

Valutaen bitcoin har møtt skepsis blant myndigheter i flere land, blant annet som følge av alvorlige sikkerhetsproblemer og svært kraftige svingninger i verdien.

Vi har skrevet en omfattende guide til hvordan du kan bruke den nye Internett-valutaen bitcoin.

I november i fjor var verdien på en bitcoin oppe i 1145,46 dollar. I dag omsettes den for 326,16 dollar.

Mobil lommebok i Norge

Her hjemme ble den nye Valyou-appen for mobilbetaling lansert i går. Her brukes ordinær valuta, men løsningen er ikke helt uten hvis-om-dersom. Valyou virker nemlig bare dersom du har konto i en av de to bankene som støtter systemet, og hvis du har et spesielt SIM-kort fra «riktig» operatør, og hvis telefonen din har NFC som ikke er Apple sin NFC-løsning.

At enklere betalingsløsninger kan øke omsetningen, fikk norske skoleelever oppleve da de tok i bruk kortleser på mobilen under årets Operasjon Dagsverk »

Mer om
annonse