Nyhet

Apple snuser på gigabit trådløst

Ønsker å være i forkant med 802.11ac-standarden.

På årets CES-messe viste Buffalo frem utstyr som brukte den nye trådløse nettverksstandarden IEEE 802.11ac. Denne kan i teorien overføre 1300 megabit i sekundet.

Les saken: Her er det trådløse supernettet

IEEE 802.11ac er ikke bare langt raskere enn dagens teoretiske 450 megabit/s for 802.11n. Med 1,3 gigabit/s snakker vi også om hastigheter som rivaliserer vanlige kabelbaserte nettverk, og derfor kan bety begynnelsen på slutten for det tradisjonelle kabelopplegget i de tusen hjem.

Apple på hugget

Den nye trådløsteknologien er ennå ikke 100 prosent standardisert. Den forventes å bli det i løpet av 2012, men verken produsenter eller konsumenter er kjent for å være spesielt tålmodige sånn sett.

Trådløsbrikkeprodusenten Broadcom har som vi så på CES allerede de første produktene klare, og skal vi tro Apple Insider har Apple nå planer om å få på plass 802.11ac for flere av sine produkter innen utgangen av året.

I første omgang er det snakk om å få det inn i basestasjoner, stasjonære enheter og bærbare datamaskiner. Men med tanke på at de nye brikkene skal være opp til seks ganger så energieffektive som 802.11n, er det nok et mål om å få de inn i de mer portable iDingsene også.

Det vil i så fall ikke være første gangen Apple ligger i forkant når det gjelder å ta i bruk trådløs teknologi. De var tidlig ute med innebygd WiFi i sine bærbare, og begynte å dytte ut dagens standard 802.11n nesten tre år før den endelig ble ratifisert.

(Kilde: Apple Insider)

Les også
Nå kan du endelig bruke supernettverket
Les også
Lager lynraskt trådløst nettverk med laserpekere
Les også
Her er det trådløse supernettet
Les også
Apple TV: Liten, lekker og lynrask
Les også
Forskere setter ytelsesrekord
Les også
Apple går tilbake til Nvidia
annonse