Til hovedinnhold

Toshiba lanserer hybrid-PC med Intels nye strømgjerrige Core M-prosessor

Portégé Z20t vil få heftig batteritid, ifølge Toshiba.

Toshiba

Portégé er navnet på Toshibas serie av lette og kraftige bærbare PC-er rettet mot «prosumers» og bedriftsmarkedet. I fjor tok selskapet serien i en ny retning med modellen Z10t, den første laptop/nettbrett-hybriden i serien.

I en pressemelding har Toshiba nå kunngjort «oppfølgeren» til Z10t. Den får navnet Portégé Z20t og vil by på ganske mye futt under panseret.

16 timers batteritid

Z20t består altså av en tastaturdel og et avtagbart nettbrett. Nettbrettet har en IPS-skjerm på 12,5 tommer med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler og støtte for 10 berøringspunkter.

Foto: Toshiba

Det viktigste å merke seg med Z20t er imidlertid at den blir utstyrt med Core M, Intels strømgjerrige nye prosessorbrikke som ble introdusert for bare få måneder siden. Det betyr at den nye hybrid-PC-en både blir vifteløs og ikke minst at den skilter med høyst respektable 16 timers batteritid – ifølge Toshiba.

Denne batteritiden gjelder vel å merke kun når du bruker maskinen som en bærbar PC-, altså når nettbrettet er koblet til tastaturdelen. Nettbrettet alene vil ifølge Toshiba ha en batteritid på halvparten av dette, altså 8 timer.

Lanseres i løpet av de neste månedene

Av andre tekniske spesifikasjoner får Z20t opptil 8 GB minne, SSD på opptil 256 GB, den integrerte grafikkløsningen Intel HD 5300. Når det gjelder tilkoblingsmuligheter byr nettbrettdelen på mikro-HDMI-port, mikro-USB-port og mikro-SD-port. Med tastaturdelen tilkoblet utvides dette med en HDMI-port og to USB 3.0-porter.

Toshiba kan for øvrig opplyse om at tastaturet både har bakbelysning og er sprutsikkert, om du skulle være så uheldig å velte kaffekoppen over maskinen. Ellers er tastaturdelen 2,1 cm tykk og veier 1,59 kilogram, mens nettbrettet måler 8,8 millimeter over midjen og veier 800 gram.

Modellen vil bli tilgjengelig i Europa i løpet av det første kvartalet av 2015. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

Her er en virkelig unik bærbar datamaskin: En laptop-utgave av Commodore 64 er nå lagt ut for salg »

(Via Liliputing)

annonse