Tek.no

Nyhet

Mann vil selge huset sitt for en iPhone 6

Trenger du feriebolig i Detroit?

Niklas Plikk
9 Okt 2014 06:00

Det er ikke lett å bo i spøkelsebyen Detroit i USA, hvor økonomien har vært dalende det siste tiåret. Boligmarkedet har stupt så lavt at det kan være nesten umulig å selge huset sitt, uansett hvor lavt man setter prisen. Nå er en av innbyggerne så desperat etter å bli kvitt boligen sin at han er villig til å bytte boligen sin for en iPhone 6.

Fikk ikke solgt for 5000 dollar

I en TV-reportasje fra Fox2 får vi se boligen det er snakk om; et relativt stort hus med flere soverom, bad, kjøkken og stue. Til og med kjelleren skal nylig være renovert, selv om annonsen sier huset er et oppussingsobjekt.

Huset har allerede ligget ute for salg i flere måneder, hvor det først ble forsøkt solgt for 5000 dollar, i overkant av 30 000 kroner. Prisen ble så senket til 3000 dollar, før eieren til slutt skal ha fått nok og sagt til megleren at det var nok hvis han fikk en iPhone 6.

Megleren forklarer til TV-reporteren at det ikke er en vits, og at selgeren nå bor i utlandet.

Restskatt følger med

Det er imidlertid én hake ved det hele. Hvis du kjøper huset følger den ubetalte restskatten (back taxes) med, som er satt til 6000 dollar, litt over 35 000 kroner. Megleren sier både han og selgeren er åpne for å diskutere hvordan dette blir betalt, og om selgeren muligens kan dekke deler av beløpet.

Du kan se det absurde TV-innslaget under:

Pass på skjermen på din nye Apple-telefon:
Se så lett iPhone 6-skjermen knuser »

(Kilde: Fox via Übergizmo)

annonse

Les også