Til hovedinnhold

– Stue PC-en vil ta over for konsoller

Steam på TV-en vil bli en bedre løsning, mener
Valve.

Spillprodusenten Valve har mange baller i luften for tiden. Ikke nok med at deres populære distribusjonsportal for spill og programvare, Steam, er tilgjengelig på både PC og Mac, men de jobber også hardt for å flytte den over til Linux.

I et intervju med spillnettstedet Kotaku har Valve-sjefen, Gabe Newell, avslørt framtidsplanene for selskapet. De baserer seg på en fullstendig Linux-portering, en selvlaget stue-PC og en TV-versjon av spillportalen som skal konkurrere med spillkonsoller.

Tilpasser Steam for TV

– Målet vårt nå er å finne en måte å gjøre PC-en til en del av stua, forteller Newell til Kotaku. Steam har allerede fått en egen «Big Picture Mode» som tilpasser grensesnittet til større skjermer.

De har også lagt inn støtte for å styre spill via andre enheter enn mus og tastatur.

Egen maskinvare

I tillegg til å tilpasse programvaren sin, vil Valve også lansere sin egen maskinvare, som skal være spesiallaget for å passe inn i stua. Her blir det fokusert på størrelse og stillegående maskinvare.

Med tanke på hvor negativ Newell er til Windows 8, vil maskinvaren de lager antageligvis kjøre en eller annen form av Linux, dog med kraftige restriksjoner.

– Maskinvaren vår vil bli et veldig kontrollert miljø. Hvis du vil ha mer fleksibilitet kan du alltid velge en PC ment for mer generelt bruk. Vi vil gi brukerne et ferdig produkt de bare kan koble til TV-en og bruke med en gang, forteller Newell.

– Det er nok ikke bare vi som vil lage stue-PC-er neste år, og i tillegg har vi jo Sony og Microsoft å konkurre imot, forteller Newell til Kotaku.

Ettersom rykter sier at både Microsofts og Sonys neste konsollgenerasjon kan komme neste år, kan det se ut til at vi får en skikkelig stuekrig i 2013.

Hva tror du er den beste løsningen? Bør Steam holde seg til den tradisjonelle PC-formelen, eller er det lurt å gå i frontalangrep på spillkonsoller og TV-spilling? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

(Kilde: Kotaku)

annonse